tisdag 14 januari 2014

Google+ med mera

På temat sociala medier och annat så har jag bytt e-postadress till lundaluppen(at)gmail(.)com eller något rätt snarlikt. Jag tänkte utnyttja Bloggers Google+-funktioner lite bättre.  Det kommer säkert att synas lite här och där på sajten också. I kommentarerna finns det en risk att jag kommer att heta "Lundaluppen Blogg" framöver, jag var tvungen att skaffa mig ett efternamn. Bli inte oroliga, det är fortfarande jag alltså...

16 kommentarer:

 1. Lite off topic, men hur ser du på räntebevis som komplement till aktier/sparkonto?

  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har skrivit ett inlägg om räntebevis för ett tag sedan. Jag är ganska sval, men får väl börja titta noggrannare nu när aktierna jag söker blir allt dyrare.

   Radera
  2. Avanza har en bra sammanställning av vad man kan få ut i faktisk ränta om man köper ett räntebevis till dagens kurs, behåller det tills dess att det förfaller och STIBOR-räntan fortsätter vara på samma nivå som idag.

   I dagens läge ser det onekligen inte särskilt attraktivt ut.

   https://www.avanza.se/rantesparande/rantebevis/handla.html

   Radera
  3. Tackar för länken (här är en klickbar länk), intressant att se den teoretiska räntan.

   Radera
 2. Har själv inte lyckats förstå google+ än men med den dominans som google har så är det nog bara en tidsfråga innan det är ett måste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. G+ kommer aldrig bli ett måste. Den dagen dör G.

   Radera
  2. Givetvis är inget ett måste, ibland kan man dock undra om facebook börjar bli ett sånt för många.

   Radera
  3. Facebook har jag själv avfärdat, tror inte att många i min bekantskapskrets skulle vilja vara förknippad med investeringsbloggar där.

   Radera
 3. Du har ju investerat en del i banker. Så jag undrar ifall du tittat närmare på den danska marknadens banker? Danmark är väl nu egentligen påväg upp ur sin djupa svacka i ekonomin. Samtidigt värderas deras banker till väsäntligt lägre multiplar än svenska. Tex borde det finnas fin uppsida i Sydbank. Eller vad säger du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den danska bankmarknaden är helt annorlunda än den svenska och jag kan lite för lite om marknadsförhållanden, regleringar etc. för att investera. Dessutom är portföljen rätt fullmatad med banker och vid en global finanskris behöver jag inte mer.

   Om du missat det så har Aktiefokus gjort en hel rad med mycket matnyttiga analyser av danska banker som jag varmt kan rekommendera. Även Ägamintid har skrivit mycket.

   Själv har jag skrivit en analys av Nordjyske bank som till viss del sammanfattar min syn på bankerna.

   Radera
 4. Angående ränteplacering,så är ju preferensaktier troligtvis det bästa man kan ha just nu, låna till <3% hos mäklaren (avdragsgillt), köp sedan prefaktier som avkastar ca10%, fint ränteriskarbitrage (då pref är att jämföra med företagsobligationer, till stor del rent riskmässigt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser betydligt större risk i pref. aktier än i företagsibligationer, av flera skäl. Detta avspeglas dessutom i avkastningen.

   Radera
 5. Har du tittat på det danska bolaget Coloplast? Hög lönsamhet, starka ägare och mycket stabila produkter. Fin historik med utdelningar och återköp.

  Mvh AnBer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag känner till dem men har inte gjort någon analys av något slag.

   Radera
 6. I fredags fick jag tre aktievinst från en tidigare kollega som var berusad på väg till nästa uteställe. Idag sa en nuvarande kollega att börsen bara gått upp 0,6% i år och förväntade sig mycket mer!

  Dags att sälja någon? :)

  /J

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.