Partnerskap

Jag försöker göra Lundaluppen till en så självständig och professionell blogg som möjligt. För att nå det andra målet, professionalismen, så sluter jag ibland avtal med olika aktörer inom annonsering eller investering. Detta riskerar ju dock att ställa till det med det första målet, självständigheten.

För att du som läsare ska kunna bedöma i vilken grad jag är självständig i det jag skriver listar jag på den här sidan alla mina överenskommelser.

PartnerMitt åtagandeDeras åtagande/Ersättning
Google AdsenseTillhandahålla annonsutrymmeFylla med relevanta annonser, ersättning för klick och i vissa fall för exponering
AvanzaOmtala och länka till Avanza när det är relevantLänka till Lundaluppen, högre kontonivå på banken än mitt engagemang motiverar, dvs. lägre courtage plus tidningen Börsveckan

När det gäller länkar till andra bloggar eller sajter utöver dessa sker detta helt spontant och utan motkrav från min sida. Jag länkar till bloggar jag själv läser och anser att det ger bäst service till mina läsare. Ställ gärna frågor i kommentarfältet om något är oklart.

12 kommentarer:

 1. Intressant och dessutom mycket bra att du faktiskt är ärlig med det.

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Det måste vara en stor begränsning att vara en svenskspråkig blogg i dessa sammanhang. Har du någonsin funderat på att skriva bloggen på engelska? Har du någon uppfattning vad en blogg som MMM kan ha i intäckter?
  Kalle56

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det primära syftet är faktiskt fortfarande inte att tjäna pengar på bloggen :-). Att skriva på engelska skulle inte vara lika roligt helt enkelt, jag gillar det svenska språket.

   Radera
  2. När man söker på google brukar man ju kunna välja "översätt den här sida" på vissa resultat, detta gäller dock inte din blogg? Kanske skulle vara ett alternativ, översättningarna brukar ju ändå va helt okej.
   Sen vet jag inte hur stor marknaden är för bloggar om svenska kvalitetsbolag i utlandet men ändå!
   Bra att du är ärlig med hur du "tjänar" på oss läsare. Vilket jag inte har något emot. Så länge du inte börjar tipsa om sparräntor hos vissa banker, som en del börjat göra..
   Emil

   Radera
 3. För att få högre kontonivå var du väl tvungen att ge dem ditt namn? Hur känns det? ;-)

  /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Banksekretess à la Schweiz är utlovad ;-)

   Radera
 4. Bra ide att göra det mer transparent. :)

  SvaraRadera
 5. Tummen upp, Lundaluppen!
  Sista halvåret/året har det i den svenska ekonomiblogg-världen varit så otroligt mycket köpta inlägg osv, vilket gjort att man faktiskt ledsnat på vissa man tidigare följde noga. Visst, gör man inlägg om Santander (som man såg mycket ett tag) så kan det väl gå an men när ekonomibloggare börjar lägga ut sponsrade inlägg för vattenkranar då har det spårat ut lite.
  Ett partnerskap likt du gjort med Avanza känns rimligt och sunt och håller sig inom området ekonomi. Tycker att det är roligt att du av Avanza erbjuds ett partnerskap, vilket också är ett erkännande av stor grad. Tycker därtill det är otroligt stort gjort av dig att vara transparent med detta.
  Lycka till framöver och hoppas att denna Partnerskap-sida fylls på med fler intressanta bolag och intäktsströmmar vartefter.
  Mvh
  / Tusenfonden
  PS. Följer din blogg och har gjort så i nästan två år. Otroligt inspirerande läsning, so keep up the good work.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för de vänliga orden! Några köpta inlägg är inte på agendan.

   Radera
 6. Tycker tyvärr det känns tråkigt att du säljer ut dig själv och dina objektiva åsikter. Nu blir det plötsligt svårt att läsa ett inlägg om avanzas aktie och veta att du är helt objektiv. Hade det handlat om stora pengar förstår jag absolut, nu är det småpengar. Jag menar, du började väl skriva bloggen för att det är kul och inte för pengar? Vad har ändrats? Och vad ät nästa steg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte oroad även om jag förstår din oro. Jag tjänar mycket lite på bloggen, så drivkraften bakom själva skrivandet har inte ändrats. Jag är dock företagare så när jag ser affärsmöjligheter ligger det nog i min natur att dra nytta av dem.

   Har du märkt någon ändring i mina texter? Om du gör det är jag tacksam om du (och alla andra) kommenterar.

   Mvh LL

   Radera
 7. Härligt att du dissar Ratos......du kommer säkert kirra att den faller fritt. Presterar man inte vilket Ratos inte gjort hamnar man under lupp hos Lundaluppen .... sälj

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.