Friskrivning

Till alla läsare: alla mina aktieanalyser innehåller fel. De bygger på bokföring som ofta innehåller fel. Bokföringen tolkas av mig, vilket ibland introducerar fel. Slutligen drar jag slutsatser om huruvida företagen är köpvärda, en slutsats som innefattar några antaganden om framtiden. Här blir det garanterat fel. Min förhoppning är dock att felen för det mesta ska vara på den försiktiga sidan, dvs. att företagens värde underskattas i mina analyser och att avkastningen blir högre än väntat.

Att använda den här typen av blogg med något mått av framgång kräver två saker av dig som läsare: att du bildar dig en egen åsikt kring dina investeringsobjekt och att du bara använder Lundaluppens blogg som ett verktyg för att testa och analysera din egen övertygelse.

Jag är helt övertygad om att de allra flesta som orkar läsa igenom mina ibland rätt träiga analyser har den förmågan :-)

Jag tjänar numera en slant på bloggen, men det var 2013 mindre än en procent av investeringsförtjänsten. Om jag skulle ta ansvar för läsarnas investeringsutfall och låta det begränsa mina egna investeringar så blir den enda logiska slutsatsen att sluta blogga. Mina investeringar är mitt ansvar, jag kan inte ta något ansvar för dina investeringar. På några andra villkor kan inte denna typ av blogg existera.

Jag äger aktier i en del av de bolag jag skriver om. Den mest aktuella listan på portföljinnehav finner du genom att klicka på denna länk. Jag har även ett antal partnerskap, listade på denna sida.