torsdag 8 april 2010

Försäljningar i Holmen och Beijer Electronics

Då var det dags att tacka av två av mina mindre innehav, Beijer Electronics (139 kr) och Holmen (196 kr). Som jag nämnt tidigare tycker jag mig ha alltför många olika bolag i portföljen och dessa båda innehav var båda bland de mindre (< 100 tkr).

Holmen har i mina ögon stigit ganska omotiverat på sistone och värderingen i min egen analys kändes inte billig. Priset har den senaste månaden gått ifrån 186 till 196 (och ner lite igen efter min försäljning) och en utdelning på 7 kronor har dessutom gjorts, nästan 10 % upp utan några påtagliga utsiktsförbättringar. Dessutom har man under senaste decenniet gått lite kräftgång. Jag kommer nog att öka innehavet i Lundbergföretagen framöver, så det är inte permanent adjö till Holmen, men något stort enskilt innehav blir det inte om inget fundamentalt ändras i bolaget.

Beijer Electronics åker ut främst pga att det är ett mindre innehav i ett sekundärt företag (icke marknadsledande) där jag inte är intresserad att öka, och att jag ser bättre investeringsmöjligheter på annat håll. Analysen visade egentligen inte på något överpris, så för en investerare som gärna sneglar i de mindre listorna kan jag fortfarande rekommendera bolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.