måndag 26 september 2011

Inköp Sampo

Dags igen för ett inköp och den här gången föll valet på finska Sampo. Jag tycker egentligen att SHB är ett bättre val, men vill inte öka dess andel av portföljen just nu. Björn "Nalle" Wahlroos intervjuades i SvD nyligen och är en person jag gärna saminvesterar med, även om han har rätt extrema politiska åsikter ibland.

Dagens inköp blev 65 Sampo A till priset 17,88 euro per styck. Eurokursen för dagen var 9,26 kronor.

BolagAntalPortföljandel
Handelsbanken

29 %
Handelsbanken A
1 420

Handelsbanken B
1 995

Hennes & Mauritz
2 740
27 %
Swedbank

11 %
Swedbank Pref
2 870

Swedbank A
17
Investor A
1 410
8 %
Industrivärden C
2 005
7 %
AP Möller Maersk A
3
6 %
Sampo A
615
5 %
Lundbergföretagen
408
4 %
Johnson & Johnson
65
1 %
Wal-Mart Stores
73
1 %

Det totala portföljvärdet ligger kvar på lite drygt 1,9 miljoner.

5 kommentarer:

 1. Hej Lundaluppen

  Hur ser riskerna ut/hur ser du på riskerna med att Sampos försäkringbolag sitter på mycket räntebärande papper och att vissa europeiska länder kan defaulta?

  Tack för en mycket bra blogg!

  SvaraRadera
 2. Volkswagen AG ser i mina ögon väldigt aptitlig ut. Ett kort uttalande om företaget skulle uppskattas, en analys skulle göra mig överlycklig.

  Må gott!
  Eder Gurra

  SvaraRadera
 3. Tillägg:
  Detta särskilt uppmärksammat då de nyligen köpt MAN, och oligopols-liknande situation råder-Vidare ser siffrorna bra ut, lågt P/E, låg skuldsättning och utdelningstillväxt.

  SvaraRadera
 4. @Anonym: jag har inte hittat hur stor exponering mot Grekland som Sampo har, men bolagets kapitaltäckning är god och man har en relativt låg andel aktier i sina portföljer.

  @Gurra: jag har ingen koll alls på VW, jag tittar mest på utlandet när det finns någon typ av bolag jag tycker saknas i Sverige. Men visst, VW är ju en personbilstillverkare också, och det har vi ju inga här längre.

  SvaraRadera
 5. @Anonym: enligt det här inlägget http://www.redeye.se/aktiebloggen/sampo/ska-man-forbereda-sig-pa-ovantat-rally har Sampo inte längre någon exponering mot Grekland.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.