onsdag 11 april 2012

Vinstvarning från Getinge

Knappt hann "bläcket" i min analys av Getinge torka innan bolaget idag gick ut med en vinstvarning. Eftersom bolaget haft något av en premiumvärdering blir också fallet lite större. I skrivande stund har aktiepriset sjunkit med 6,6 procent till 173 kronor.

Därmed blir P/E-talet lite drygt 17 och EV/EBIT3 blir ca 16. P/E-talet är inte avskräckande med tanke på den fina historiken och att ledningen försäkrar att det bara är ett fartgupp, inte en ny rutt för företaget. Däremot är kapitalstrukturen fortfarande ett problem, och avkastningen städat från den finansiella hävstången är inte så imponerande.

6 kommentarer:

 1. Är 173 kronor något du skulle betala?

  /Christopher

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tycker belåningen i bolaget är för hög, och vill nog ha ett riktigt fyndpris för att slå till.

   Radera
 2. Kan du titta på Nokia?

  SvaraRadera
 3. Vore intressant att veta vad ud tycker om Nokias vardering efter vinstvarningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda att hoppas på med Nokia är att det blir uppköpt snart men det tror jag inte på. Annars går bolaget riktigt uselt och är inte i närheten av att vara köpvärt ens efter senaste dagarnas kursfall. Har ingen i min bekantskapskrets som ens överväger att köpa en Nokia-lur och då är jag ingenjör och har många bekanta inom tekniksfären. Satsa hellre på Google eller Apple det är deras lurar (operativsystem) som gäller och de tar hela tiden mer och mer andelar av den totala mobilmarknaden.

   Radera
 4. Är det inte dags för en ny titt på Getinge, är den kanske köpvärd omo den kan tappa någon 10:a till?
  Jag gillade bolaget tidigare men är inte inläst på det och kan dessutom inte göra någon bra analys, fick iden läget köpa in sig i getinge kanske är på gång då jag tänkt man kunde äga den aktien och NGS group billigare tillsammans än att köpa en astra aktie som jag dessutom anser vara en grovt öveskattad aktie trots rallyt de senaste månaderna.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.