torsdag 19 juli 2012

Ofrivillig bloggpaus

Jag har lite nätverksproblem med min dator och är utelämnad till iPadens tangentbord - och det mitt i rapportperiod med dramatik både kring Handelsbanken och Fortum. Jag räknar med att vara tillbaka på banan på måndag. Det dröjer lite i semestertider.

11 kommentarer:

 1. Ser du rapportbesvikelsen som ett utmärkt tillfälle att utöka ditt innehav i Fortum eller har du börjat ifrågasätta ditt tidigare köp?

  /Trogen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte bara tangentbordet som är långsamt, jag har inte hunnit läsa igenom rapporten ännu...

   Radera
  2. Jag skummade igenom Fortum-rapporten och tyckte det såg ut som att det nästan bara var engångseffekter som höjde resultatet förra året (Fingrid-försäljningen tror jag, engångseffekt inom "Distribution" och värdeändringar på derivat för prissäkringar). Sedan påverkar det förstås att elpriset har varit så lågt, förmodligen lägre än vad som är långsiktigt "normalt". Superläge att öka i Fortum med andra ord.

   Radera
  3. Ja, tack vare dig Kenny hade jag vinstförväntningar på 1,40 euro och de senaste 12 månaderna gav 1,46. Jag ska läsa lite till men spontant ser ekvationen bättre ut nu än för ett dygn sedan.

   Radera
 2. Jag köpte in mig på 13,56 €, har nu ett GAV på 13,81 €. Ger en YoC på ungefär 7,3%, inte så illa i ett ganska stabilt företag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast då förutsätter du ju att utdelningen bibehålls.

   Även jag köpte faktiskt Fortum idag, men jag utgår ifrån att utdelningen måste sänkas. Fortum kommer fortsatt att behöva pengar till sin Rysslandsexpansion. //Mattias

   Radera
 3. Vi väntar spänt på rapportkommentarer för Swedbank, Handelsbanken, Fortum, Google, Microsoft, JnJ ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ge som förhandsinfo att jag inte har några säljorder på gång :-)

   Radera
  2. Köpordrar kanske? Känns som att Fortum som redan var köpvärt vart ännu mer köpvärt långsiktigt pga raset igår.

   Radera
 4. Fortum är helt ok prissatt under 15, javisst på gränsen till lockande, PE på dryga 10, P/BV 1,4, ytterst stabilt track record gällande vinst, yield etc. Hur den uthålliga införtjäningen ser ut är dock tveksam. Hur som helst bör tillväxten ske i låg takt, inte över 1,5% för att vara realitstisk. Sen återstår det att se hur Ryssland expansionen artar sig.

  MVH Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, vi pratar inte snabba pengar här utan det jag är ute efter med mitt ägande är en rimlig avkastning till låg risk.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.