måndag 19 mars 2012

Apple börjar dela ut och återköper aktier

När ett bolag inte vet vad det ska göra med sin kassa utan börjar investera pengarna i långfristiga placeringar anser jag att det är dags att ge aktieägarna sina pengar tillbaka genom utdelning eller återköp. Nu verkar Apple ha insett detta och börjar dela ut och återköpa aktier. Initialt kommer man att dela ut 2,65 dollar per aktie och kvartal med början i juli-september i år. Med dagens pris blir det en direktavkastning på ungefär 1,8 procent.

Formuleringen kring återköpsprogrammet på 10 miljarder dollar - att det primärt ska neutralisera effekterna av kompensationsprogram - gör mig lite nervös. Man kan väl knappast ha så stora kompensationsprogram? Jag tolkar det som att man kanske inte gör lika stora återköp som man blivit bemyndigade att genomföra.

Ok, Google, nu är det er tur...

7 kommentarer:

 1. Som jag fattade det när dom tog upp det på CNN nyss, så har dom så stora kompensationsprogram. Det över en treårsperiod.

  SvaraRadera
 2. Järnvargen, som Axel Oxenstierna sade: An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Haha, lite latin till en oförstående församling piggar alltid upp ;-)

   Radera
  2. När ingenjörerna blir allt för styva i korken sätter humanisterna in latinet! ;)

   En fördel om de lyckas lägga det i rätt kommentarstråd... :P

   Radera
 4. Vet du hur ledningen i Apple och deras innehav ser ut i det egna bolaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej egentligen inte, men Apple har rykte om sig sedan Jobs tid att betala ut en mycket stor del av ersättningen i optioner och aktier.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.