måndag 26 mars 2012

Inköp Microsoft

Jag fortsätter fylla på teknologiportföljen, den här gången med Microsoft. Jag hoppas som sagt att Apple, Google och Microsoft summerat ska ge en rejäl tillväxt de närmaste åren, utan att gissa hur tillväxten ska fördelas mellan bolagen. De senaste åren har alla tre haft stor tillväxt, men Apple har stått i särklass, vi får se om det håller i sig.

Jag köpte 50 Microsoft-aktier idag till kursen 32,34 dollar. En dollar kostade 6,70 kronor.

BolagAntalPortföljandel
Handelsbanken

29 %
Handelsbanken A
1 420

Handelsbanken B
2 045

Hennes & Mauritz
2 740
26 %
Swedbank

12 %
Swedbank Pref
2 870

Swedbank A
17
Investor A
1 200
7 %
Industrivärden C
1 600
6 %
AP Möller Maersk A
3
6 %
Sampo A
740
5 %
Lundbergföretagen
408
4 %
Apple
10
2 %
Wal-Mart Stores
95
1 %
Microsoft
170
1 %
Johnson & Johnson
65
1 %
Google
5
1 %

Det totala portföljvärdet är idag drygt 2,6 miljoner. Sammantaget står nu teknologiaktierna för 3,7 procent av portföljens värde.

9 kommentarer:

 1. Hallå där!
  Bra blogg! Såg din mailadress vid sidan om bloggen och mailade dig, men är det en adress du kollar till? Eller är det bättre att försöka nå dig här?

  / Stefan C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollar sällan, men ska titta in om en stund, nu när du pingat mig.

   Radera
 2. Vad tycker du om att sitta med en fjärdedel av portföljen i HM, till dagens pris? Förutom att det förstås varit en trevlig resa från 189 kronor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säljer bara om bolaget blir extremt övervärderat, och så illa tycker jag inte att det är. Men jag är inte så köpsugen just nu.

   Radera
 3. När du är inne i en teknikvåg. Vad säger du om Intel? Bolaget sitter på mycket pengar, väldigt höga marginaler och stora marknadsandelar. Och då är de fortfarande inte stora inom mobilt, men det sägs vara på gång. Nu har de visserligen gjort en ganska bra resa uppåt sista året, men jag tror personligen på dem - värderingen inte jättehög heller.

  Tack för en bra blogg!
  / Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan att ha någon koll på värderingarna borde man kunna köra ett liknande upplägg som jag har med Intel, AMD och ARM. Alla kommer kanske inte att lyckas men summan blir nog bra. Men som sagt, jag vet inte hur prisbilden ser ut i dessa.

   Radera
 4. inte för otrevligt när det blir utdelningsdags, aka cash flow...

  SvaraRadera
 5. Tack för en inspirerande och intressant blogg. Jag skulle vilja investera i aktier som växer i takt med priser på fastigheter i Spanien och/eller USA. Helst ska korrelationen med privata bostäder vara hög eftersom jag tolkat läget som att det är de priserna som är mest nedpressade. Själv har jag inte kommit på hur, utan att köpa fastigheter själv vilket är alldeles för tidskrävande för min smak. Har du något förslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr helt utanför mitt kompetensområde... Kanske någon läsare vet mer?

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.