söndag 19 december 2010

Köpa Apple?

Jag har lagt vantarna på en iPad, och inser att Apple kommer att låsa in många miljoner användare de närmaste åren...

Nyckeltalen för fastighetsbolagen är insamlade, och väntar bara på renskrivning. Julen är dock familjens högtid, så det kan ta några dagar.

2 kommentarer:

  1. Jag har en bekant som är helt frälst i Apple. Jag är dock teknikalfabet. Teknikbranschen är alldeles för snabbrörlig för mitt tycke, se bara på stackars Nokia.

    Dessutom har Apple ingen utdelning snålt nog.. Här är ett bra inlägg om Apples utdelning
    http://dividendmonk.com/should-apple-pay-a-dividend/

    SvaraRadera
  2. Måste säga att det pratas alldeles för lite om Apple som investering på de bloggar jag frekventerar vilket är märkligt med tanke på vilket monster aktien har varit sedan Jobs klev på igen. Och det är absolut inte slut än. Det finns så många fakta som pekar på det. Även utan utdelning (som ju kan bli aktuell längre fram) så kunde jag inte låta bli att gå in i våras. Hittills 25% plus även med svagare dollar. Och då missade jag ändå uppgången från under $200 i början av året. P/E är fortfarande under 20 på ett företag som ökar omsättningen med 50% och vinsten med 70% per år... Och för de två stora vinstmaskinerna iPhone och iPad så har man fortfarande bara 3% av globala marknaden i ena fallet och 80% av en exploderande marknad i det andra. Dessutom ökar Apples andel av datorförsäljningen med 15-20% per år. Plus iTunes plus Appstore plus iAd och en kommande sleeper i AppleTV... Appar på TVn tror jag skulle kunna bli en lika stor succe som på mobil. Dom enda två riskerna jag ser med Apple som investering är en total kollaps av efterfrågan orsakat av nån plötslig händelse eller en dollarkollaps. Så länge dollarn håller sig flytande sitter jag kvar...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.