torsdag 26 januari 2012

Ny VD i Ratos

bekräftades det som legat lite i luften det senaste året: Arne Karlsson kliver av som VD, även om bolaget vill vinkla det som att han tar ett kliv upp till ordförande.

Eftersom Ratos verkligen inte är ett bolag som "vilken idiot som helst" kan driva ledde detta ofelbart till att aktiekursen reviderades neråt.

Det som gör mig hoppfull är att man rekryterat den nya VD:n internt, Susanna Campbell har varit i bolaget i 8-9 år och senaste åren ansvarat för fem investeringsteam. Därmed bör hon definitivt ha företagskulturen i blodet och kunna bedriva verksamheten på ett framgångsrikt sätt framöver.

Om man ska vara lite elak mot Ratos kan man hävda att 2000-talets enorma framgångar till stor del berodde på det oerhört framgångsrika förvärvet av Atle-portföljen. Sedan dess har aktieutvecklingen mer berott på förväntningar än resultat. Låt oss hoppas att Susanna Campbell kan visa att belackarna (och jag själv) har fel i detta.

3 kommentarer:

  1. Någon reflektion kring HM rapporten? Någon uppfattning om vad maintenance vs expansion capex är i bolaget? Ser ut som bolaget börjar skrapa på nettokassan om expansionen ska fortsätta, eller var detta bara ett år då allt slog fel...

    SvaraRadera
  2. @Anonym: har inte hunnit läsa igenom den så grundligt ännu, men jag återkommer

    SvaraRadera
  3. Susanna Campell är/har även varit instruktör på Friskis och Svettis på Lidingö, "down-to-earth" förkroppsligad. :-)

    SvaraRadera