tisdag 24 januari 2012

Johnson & Johnsons resultat 2011

Idag presenterade Johnson & Johnson sin omsättning och resultat för 2011, samt guidning inför 2012. Presentationen på hemsidan var rätt översiktlig så jag var tvungen att lita på WSJ/MarketWatch för att få fullständiga siffror.

Det intressantaste är vinst per aktie, som för 2011 landade på 3,49 amerikanska dollar. Jag har i min analys bedömt intjäningsförmågan till 4,20 dollar och därmed är året något av en besvikelse - det är därför det funnits köplägen i aktien. Städat från extraordinära kostnader menar ledningen att vinsten per aktie var 5 dollar. Min bedömning av intjäningsförmågan ligger alltså mitt emellan. Inför 2012 menar ledningen att resultatet bör landa på 5,05-5,15 dollar, ingen dålig precision...

2011 har varit ett exceptionellt år för JNJ, med massor av produktåterkallanden och stämningar. Som investerare i bolaget hoppas jag att det ska vara tillfälliga problem och att bolaget nu ska vara på rätt väg. Om man tror att bolaget lyckas etablera en intjäningsnivå på 5 dollar per aktie eller däröver är bolaget billigt idag (strax under 65 dollar i skrivande stund). Med mitt antagande om 4,20 dollar per aktie är det däremot inte lika köpvärt.

2 kommentarer:

 1. Jag undrar lite hur du värderar JNJ. Har nyligen läst en bok som heter F Wall Street. Författaren har också en blogg som heter Fwallstreet där han bland annat värderar JNJ. Förr har jag alltid bara tagit hänsyn till framtida "owners earnings" som Buffett kallar dem. I boken däremot läggs även Eget Kapital till i värderingen.
  Len

  SvaraRadera
 2. Tillåt mig invända att informationen på hemsidan inte är så knapp. Checka http://www.investor.jnj.com/sales-earnings.cfm

  "Condensed Consolidated Statement of Earnings" innehåller resultaträkning medan "Supplemental Sales Data" visar försäljning efter geografisk region respektive operationellt segment.
  /killen som kan det här med data

  SvaraRadera