måndag 28 november 2011

Inköp Sampo


Har inte hunnit med bloggen på sistone, men handla aktier måste man ju nu när priserna känns rätt. Det blev 60 Sampo-aktier för 18,66 euro per styck, euron kostade 9,25 kronor. Därmed ser portföljen ut så här:

BolagAntalPortföljandel
Handelsbanken

28 %
Handelsbanken A
1 420

Handelsbanken B
2 045

Hennes & Mauritz
2 740
27 %
Swedbank

12 %
Swedbank Pref
2 870

Swedbank A
17
Investor A
1 410
8 %
Industrivärden C
2 005
8 %
AP Möller Maersk A
3
6 %
Sampo A
675
6 %
Lundbergföretagen
408
4 %
Johnson & Johnson
65
1 %
Wal-Mart Stores
73
1 %

Det totala portföljvärdet ligger på 2,1 miljoner.

6 kommentarer:

 1. Intressant portfölj du har!

  Sampo kan vara en bra investering. Är själv lite skeptisk på lång sikt på grund av dålig kundnöjdhet hos Nordea och If. Nordea har de minst lojala bolånekunderna. If har visserligen ryckt upp sig något men är ändå inte nära toppen i de mätningar som görs.

  De svenska aktier som bedöms ha bestående konkurrensfördelar av Morningstar är i och för sig just Nordea (och Handelsbanken)

  Se länkarna:
  http://www.kvalitetsindex.se/images/stories/Results/2010/SKI_om_lan_sparande_fmaklare_11.pdf
  (banker)

  http://www.kvalitetsindex.se/images/stories/Results/2010/SKI_press_Forsakring_11.pdf
  (försäkring)

  http://advisor.morningstar.com/Uploaded/pdf/International_moats.pdf
  (Morningstar International moat)

  SvaraRadera
 2. Vill passa på att berömma dig för analysen av Wal-Mart, vilket varit en bra investering! Snart 20%! Köpte ungefär samtidigt som dig.

  SvaraRadera
 3. Gustav, tack för länken till morningstar! Den undersidan har jag missat.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag har följt din blogg hyfsat regelbundet samt en massa andra liknande och har funnit att din är en av de klart mest renodlade värdeinvesterare-bloggarna. Dock har jag funnit en klar brist med ditt Buffett-resonemang!
  Enligt Buffett/Grahanm skall man alltid försöka ligga med minst 25-75% ränta/obligationer av olika slag beroende på konjunktur och ränteläge(Security Analysis)! Som det ser ut så har du inga pengar alls i sådana defensiva placeringar för att kunna anpassa portföljen efter konjunkturen d.v.s. kanske 30% aktier i brinnande högkonjunktur med massor med överskattade aktier och 80% aktier i den djupaste lågkonjunkturen?
  En välmenad fråga: Varför har du utelämnat denna del i portföljen eller ligger dessa pengar utanför det som du redovisar? :-)
  mvh
  /tlwc

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Hur ser du på Concordia Maritime idag? Läste igenom din analys från ganska precis 1 år sedan och skulle gärna se en uppföljning.

  Nu har ju priset på aktien gått ned rejält sedan dess. För tillfället handlas aktien för 12,80 kr. Det innebär en direktavkastning på nästan 8%.

  Hälsningar,
  Erik

  SvaraRadera
 6. @tlwc: Det du tar upp är mer ett Graham-tankesätt än Buffett. Min bild är att Buffett/Berkshire Hathaway främst har likvida medel eftersom deras försäkringsverksamhet kräver det.

  Jag har en del likvida medel, men jag väljer att inte presentera det. I PPM kör jag dock en Grahamsk omallokeringsstrategi eftersom det är ett slutet system. Jag kör 70/30 som fördelning.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.