onsdag 1 juni 2011

Intressant intervju

Jag läste en intressant intervju med den amerikanske fondförvaltaren Arnold Van Der Berg. Jag tror intervjun är intressant för er läsare eftersom:
 1. Jag tycker han har en vettig syn på makro i allmänhet och inflation och ränteläge i synnerhet
 2. Han påpekar, vilket jag håller med om, att många amerikanska teknikföretag ser billiga ut idag, inklusive Microsoft och Intel. Jag har inte riktigt tagit modet till mig att verkligen överväga dem, men onekligen ser fundamenta intressanta ut
 3. Hans syn på att investera inrikes jämfört med utrikes är kloka i mina ögon. Att investera i främmande länder utan att förstå politiska läget och vilka bokföringsregler som gäller är vanskligt.
Jag har inte kollat hans track record så jag vet inte om han är duktig, men han har uppenbarligen en talang för att förklara sin investeringsfilosofi.

8 kommentarer:

 1. Akta dig för teknikföretagen. De har inte ett moat som är hållbart på längre sikt.

  SvaraRadera
 2. Jag aktar mig, men de ser billiga ut ;-)

  SvaraRadera
 3. T ex Microsoft har ju en stark "moat". Nästan alla(85-90%) persondatorer i världen körs på windows. I princip alla företag i världen använder outlook, officepaketet etc. Det är helt enkelt för stor risk att använda något annat. Microsoft ser verkligen billiga ut.

  SvaraRadera
 4. Man kan ju fundera över vad som är att investera inrikes. Är vårt svenska HM mer inrikes än JNJ ? Är köp av aktier i ABB en mer lokal investering än i KO ?
  Vill samtidigt passa på att tacka dig och dina kollegor för ovanligt stimulerande inlägg.
  Holmfrid

  SvaraRadera
 5. @Holmfrid: svenska noterade bolag är väldigt internationella. Fördelen att investera i dem istället för att göra det internationellt är dock många; mindre valutarisker, välkända bokföringsregler, stabil politisk situation etc.

  SvaraRadera
 6. Intressant läsning och intressant investeringsfilosofi. Det är alltid trevligt att ta del av andras tankar när man fastnat i sina egna principer och sätt att bedöma marknaden. Tack för tipset!

  Mvh / Håkan

  SvaraRadera
 7. Skagen har börjat köpa på sig amerikanska storbolag av olika slag, för att de tycker att de ser billiga ut. Bland andra Microsoft och Accenture.

  SvaraRadera
 8. Rich Dad’s Prophecy
  2016 is the year when the bulk of the baby boomers will be forced to liquidate their retirement funds, 401 (k). When this happens, a major stock market crash is expected in US.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.