måndag 9 maj 2011

Diamyd-debaklet

Den stora europeiska fas III-studien visade inte någon statistiskt signifikant förbättring jämfört med placebo.

Detta är en katastrof i ett bolag som i allt större utsträckning kommit att finansieras av lekmän som omöjligt kunnat bedöma sannolikheten för framgång för företaget.

För mig som ägare till Johnson & Johnson är det såklart också en missräkning eftersom vi redan slantat upp en del för rättigheten att producera och distribuera ett eventuellt läkemedel. Det lär dock inte märkas i JNJ:s räkenskaper.

En svart, men kanske lärorik dag.

3 kommentarer:

 1. Aktien är ner 85%, snacka om slaktning..

  Min tekniska analys pekar på att vi framledes kommer att se kursrörelser a la "bouncing dead cat".

  SvaraRadera
 2. Ja, vad ska man säga. Jag har inget emot att i måttliga doser investera i riskabla projekt, men då måste jag förstå riskerna. Hur man ska kunna förstå och utvärdera riskerna i dessa små läkemedelsbolag utan en doktorsgrad i biokemi, förstår jag inte.

  SvaraRadera
 3. Ja, det var ett rejält fall!

  För inte alltför länge sedan tillhörde Diamyd mittenskiktet, storleksmässigt, av portföljen men sedan jag läst mer och mer om dina (Lundaluppen) och 4020:s investeringsfilosofier sålde jag av vinst i början på förra sommaren. Investerade beloppet i Fortum istället efter att ha läst ett par givande inlägg här och på andra bloggar.

  Vad vill jag ha sagt? Jo, jag är enormt tacksam för att jag hittat hit! Jag kan inte tänka mig att jag är den enda som fått "vägledning" eller vad man ska kalla det. Sundare investeringsprofil kanske är bättre ordval. Som fortfarande relativt grön på området är och fortsätter den här bloggen vara fantastiskt användbar.

  Nu kommer jag inte ihåg exakt vilken slutsats du kom fram till i din Diamyd-analys men det är egentligen inte det viktiga; det är att man började fundera och att man är bekväm med bolagen man lägger pengarna i. Måhända att jag också är lagd åt det lite mer defensiva hållet men utan den här och 4020-bloggen hade jag och säkert många med mig fortfarande jagat fallande knivar eller förhoppningsbolag.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.