onsdag 26 januari 2011

Inköp Hennes & Mauritz

Efter att månadens kassaflöde dykt upp valde jag att återigen öka i H&M. Det blev 46 aktier till priset 227 kr per styck, vilket ger ett totalt innehav på 1 810 aktier. Med ett P/E-tal på under 20 krävs en hållbar årlig tillväxt på under 6 % enligt Grahams gamla tumregel (som dessutom gällde i ett högre ränteläge). Jag tror H&M klarar det.

11 kommentarer:

 1. Kan du visa någon kalkyl som ligger till grund för dina köp?

  Tänkte nämligen också inhandla mer HM i dagarna.

  Mvh
  Fredrik

  SvaraRadera
 2. Analysen börjar bli gammal och förtjänar egentligen en uppdatering: http://www.lundaluppen.se/2010/03/analys-av-hennes-mauritz.html

  Det som hänt sedan dess är främst att priset per aktie i princip stått still medan bolaget vuxit tillsammans med intjäningsförmågen.

  SvaraRadera
 3. Haha, vilken lysande timing!! Får väl passa på att köpa lite till :-)

  SvaraRadera
 4. Själv köpte jag in H&M i morse, trevligt med rea! :)

  /Starvid

  SvaraRadera
 5. Inte lätt att veta! Räknade själv ut förra veckan vilket pris aktien borde ha utifrån P/E-talet som var givet då, med en uppskattad vinst på 11-12 kr per aktie. Fick då fram ett värde på 250-271 kr per aktie. Satte sedan in detta i Grahams kända tillväxt formel och fick fram att en tillväxt på runt 8% var inräknat. Även jag köpte på mig ca 20st till på 225kr....

  Istället för att ångra ihjäl sig får man helt enkelt handla mer och köpte upp 20st till idag till 214 :)

  SvaraRadera
 6. Även jag köpte mer H&M idag, 92 aktier för 213 kr styck. Snittade ner mig till totalt 220:-/st på 278 aktier.

  SvaraRadera
 7. Jag passade på att köpa 2500 H&M igår. Men jag har också hittat en amerikansk retailer som ser attraktivt värderad ut, har skrivit lite mer om den på min blogg. Vad tror du om den?

  http://scandinavianspruce.blogspot.com/

  // S

  SvaraRadera
 8. Har sett många som har kommenterat det val av affärssystem som H&M har gjort (SAP heter det tydligen). Det verkar vara förknippat med höga kostnader och allmänt strul under själva bytet.

  Vi får hoppas att detta inte är något som sätter käppar i hjulet för H&M..

  SvaraRadera
 9. Jag har nyligen hittat din blogg och den uppskattas. Vi har en liknande investeringsprofil.

  På fredag kommer jag gå på ett föredrag med Anders Nyrén från Industrivärden som både du och jag är aktieägare i. Jag undrar om du har något tips på frågor som jag kan ställa.

  SvaraRadera
 10. @Daniel: SAP (heter det fortfarande R/3?) är fruktansvärt dyrt att införa och de flesta företag som gör det går igenom en smärtsam process. Trots det är det marknadsledande - kanske för att upplevelsen är liknande med alla andra affärssystem.

  @Rick: missade tyvärr din kommentar, frågade du någon om belåningen?

  SvaraRadera
 11. Nä inget specifikt om den. Han sa dock att han tyckte de fått in kapitalet billigt då de är A-ratade av Moodys. Samtidigt som han inte ansåg att det var någon katastrofstämning när belåningen under finanskrisen var 30% även om det inte var bra långsiktigt att ligga där.

  Jag frågade dock om han ansåg att man bör diversifiera sig genom att köpa utländska aktier eller om det räcker med svenska stora bolag som är verksamma på en internationell marknad. Hans svar var att i teorin kunde vara bra men i praktiken inte behövdes.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.