torsdag 5 augusti 2010

Marknadens lockelser

När jag idag för första gången på en månad tog en titt på portföljen så är det nästan till 100 % för att marknadsvärdena gått upp och att jag ville kolla värdet. Det är märkligt att hur gärna jag än vill se mig som värdeinvesterare - och därmed relativt okopplad från marknadsvärdenas svängningar - så kan jag inte avstå att titta på dagspriset ibland.

Om man tittar på min portfölj kan man konstatera att bankaktierna har blivit en bra bit dyrare och de rejäla fyndpriserna som funnits de senaste åren är inte lika lättillgängliga. Tyvärr håller jag fortfarande på att bygga upp min kontantbuffert för att reparera ett hål som Skatteverket gjorde så det blir inga köp ännu på ett par månader. Men om jag skulle öka på något av mina innehav idag skulle jag i första hand titta på SSAB, Industrivärden eller Sampo, som jag tycker har de lägsta priserna sett till sina avkastningsmöjligheter.

Marknadsvärderingen på portföljen idag är ca 2,0 mkr.

3 kommentarer:

 1. Tycker du har en väldigt sund investerarstrategi. Angående kontantbuffert; försöker du alltid ligga delvis likvid för att kunna sprida inköp och risk och ha möjlighet att eventuellt kunna köpa billigt eller köper du när du har kontanter oavsett börsläge?

  Mvh Joel

  SvaraRadera
 2. Jag är inte så noga med att ligga likvid utan brukar slå till om jag har pengar och det finns något vettigt att köpa. Det är i mina ögon väldigt svårt att förutsäga om det kommer bättre lägen i närtid.

  Den kontantbuffert jag pratade om i inlägget är den "privata", dvs. pengar till oförutsedda utgifter för mig själv och familjen. Den köper jag aldrig aktier för, men förra året slarvade jag lite när jag uppskattade skatten.

  SvaraRadera
 3. Tack för en blogg med bra innehåll o åsikter.
  Tänker följa din blogg och hoppas att du fortsätter skriva. Har själv aktie placeringar som ett intresse sedan många år.

  Filosofi mer försiktig och har alltid en stor kontant buffert sedan jag följde börsen ner i källaren under den glada (dystra) dotcom eran
  den läxan sitter djupt.

  Korta kommentarer om några bolag.
  SSAB ett fav. bolag varit ur en tid men går nog in snart,håller med din köp rekom.

  Handelsbanken bästa bank men tycker att deras website är för bedrövlig där är SEB outstanding.
  Som ingenjör tittar man på sådant.

  Axis ett plus bolag som verkligen lyckades ta sig förbi de stora elefanterna på marknaden med sina innovativa digitala nätverks kameror dock kan det bli tufft när de yrvakna gamla aktörerna börjar slå tillbaka, dock möjlig uppköps kandidat, tyvärr. Tråkigt när våra spets företag försvinner från börsen.

  Mvh Mats Gbg!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.