måndag 4 december 2017

Omviktning från Deere till BMW igen

När Deere idag tog ytterligare ett kliv uppåt valde jag att åter sälja en del av innehavet, närmre bestämt en tredjedel för 151,97 dollar. Jag sålde även alla stamaktier i BMW för 85,55 euro och köpte istället BMW 3 Pref motsvarande 1,3 % av portföljen, för 72,54 euro per styck. 5 % av portföljen får räcka som exponering mot ett Deere vars värdering jag börjar se som rätt utmanande.

Dollarn kostade idag 8,43 kronor och euron kostade 9,99 kronor.

Jag sitter nu med ca 2 % i kassa som jag tänkte placera i ytterligare några BMW Pref imorgon samt några Balder, om inget ändras. Jag behöver flytta runt lite mellan kontona vilket inte fungerade idag av oklar anledning.

Efter halvt genomförd omviktning ser då portföljen ut såhär:

Bolag
Andel
Sampo
14 %
Handelsbanken
14 %
Hennes & Mauritz
12 %
Illikvida aktier
8 %
Castellum
7 %
Industrivärden
7 %
Novo Nordisk
7 %
Investor
6 %
Deere & Co
5 %
Wal-Mart Stores
5 %
AP Møller-Mærsk
5 %
BMW
4 %
Fastighets AB Balder
4 %
Kassa
2 %

Generellt har portföljens marknadsvärde utvecklats starkt, med någon enstaka plump. Du vet vem du är.

10 kommentarer:

 1. Har likviderna alltid bränt i fickorna på dig?
  Eller har du någon gång i ett annat årtusende kunnat hantera åtminstone några procent kassa?
  Kalle56

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge det finns vettiga investeringar att göra så vill jag att pengarna ska arbeta. Om man gör lite bloggarkeologi har det funnits perioder med en liten kassa/räntefond.

   Radera
  2. Titta här bara, elefantbössan var rejält laddad.

   Radera
  3. Jag har i princip ingen kassa heller :) Precis som lundaluppen säger är det galet att inte låta pengarna sättas i arbete. Har levt hela mitt liv utan att veta om detta och tänker aldrig mer låta mina sedlar ligga sysslolösa :)

   Radera
  4. Läs gärna länken som Lundaluppen lägger ut om Spiltan Räntefond. Skrivs bra i kommentatorsfältet. Kenny ger goda råd till en "nybörjare" sedan blir det lite prat om yield on cost med Carolus och Olle Snåljåp. Erbjuder mig att göra vissa justeringar i Lundaluppens portfölj som semesterersättare:-))

   Mitt största misstag när jag ser tillbaka på mitt investerande är att jag hållit för lite kontanter. Går aldrig under 25-30%.

   Mvh

   Lars

   Radera
  5. @Lars: ja det är kul att titta tillbaka lite. Jag fick även tipset att välja Atlant Stability istället för Spiltans fond. Jag roade mig med att kolla AS resa sedan dess, inte helt stabilt skulle jag säga...

   Radera
 2. Hej Lundaluppen,

  Såg att ditt portföljvärde 2014 var cirka 2.4 miljoner. Hur kommer det sig att du ej redovisar värdet längre? Eller är det kanske jag som missat....eller Lundaluppen going Public!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett av villkoren när jag gjorde comeback för ett år sedan. Det medför trots allt en liten risk både för brott och för sociala problem att tala om förmögenhet.

   Jag har inte tagit bort något gammalt utan slutade bara. Jag tycker det är lite trist faktiskt, beloppen var också något slags varudeklaration, det är skillnad på att investera någon månadslön jämfört med årslöner.

   Radera
  2. Tack för svar Lundaluppen! Väntar på spänning den dagen du råkar "förskriva" dig om dina illikvida aktier :)

   Tack för en fantastiskt blogg.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.