söndag 13 februari 2011

Inlägg om konsumentinriktade aktier

Bloggaren Sololja gjorde för en liten stund sedan en bra sammanställning av ett antal konsumentinriktade, "defensiva" aktier. Faktum är att jag själv nyligen tagit en snabb titt på dessa och kommit fram till ungefär samma slutsats: vill man ge sig in i denna typ av bolag verkar Johnson & Johnson vara ett bra val just nu.

Bolaget är nedvärderat på grund av frågetecken för läkemedelsportföljen, på samma sätt som AstraZeneca, men J&J har en stor del av verksamheten som inte beror på läkemedelsportföljen. Berkshire Hathaway har också ökat sitt ägande under 2010. Bli inte förvånade om J&J dyker upp i Lundaluppens portfölj inom kort. Kanske skulle jag även damma av min gamla analys.

2 kommentarer:

 1. Köpte JnJ i början av januari för 62,50 USD. Tyckte bolaget var attraktivt värderat. JnJ har gått sämre i två år och var vid köpläget värderat till P/E 12 med 3,5 % avkastning.

  Valde JnJ framför AstraZeneca. Ville ha ett läkemedelsbolag men kan läkemedel för dåligt så valde ett stort bolag som JnJ. Diversierat, stabilt, valutaspridning och Warren Buffet som delägare räckte för köp.

  Vore väldigt intressant om du dammar av din gamla analys!
  Tack för en bra blogg.

  Vänligen

  SvaraRadera
 2. Har sneglat på JNJ sedan ca 1 år tillbaka men eftersom det är lättare att ta till sig info om bolag som är noterade på börserna här i norden föll valet istället på AstraZeneca. AZN har likt andra bolag i sektorn vissa problem med patent som går ut och det gäller JNJ också som jag förstår det. Dessutom läste jag på några engelska sajter att de har haft en oroväckande trend vad gäller återkall av produkter. Uppemot 40 stycken produkter, vilket minskade intäkterna med $900M. Vet inte om det behöver betyda något egentligen men det kanske kan indikera att det inte står helt rätt till i maskineriet åtminstone.

  Ser fram mot en till av dina grymma analyser!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.