tisdag 7 maj 2019

Inköp Skanska

Efter att ha ackumulerat utdelningar ett tag blev det inköp i Skanska idag, ett inköp som motsvarar 1,3 % av portföljen. Priset för dagen var lite drygt 163 kronor och bolaget ligger en bit under vad jag tycker är ett motiverat pris i bevakningslistan.

Efter köpet ser portföljen ut så här, kassan är återigen tömd:

Aktuell portfölj, klicka för att förstora

Det är fortsatt enklare att hitta intressanta köpkandidater bland mer illikvida bolag, men om priserna håller sig på mattan ökar jag gärna i de mindre innehaven i portföljen.

12 kommentarer:

 1. Tjena Luppen,
  Rimligt köp där. Själv gick jag tidigare i år ur byggsektorn helt och hållet och har stått vid sidan sedan dess. Jag gillar dock sektorn och tror på den i långa loppet varpå jag funderat en del på sistone hur jag skall förhålla mig till den.

  Jag har landat i att jag satsat för stort tidigare. Om jag tar in igen skall det bara få utgöra en mycket liten del av portföljen. Precis som det är en liten del för både Industrivärden, Lundbergs och självaste Luppen =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv har jag positionerat mig mot branschen genom underleverantören Rockwool. Fin tillväxt, nettokassa på knappt 10% av börsvärdet.

   Radera
 2. Undrar om Dr. Oduduwa har några marketspells..

  Jag ringer o kollar!

  SvaraRadera
 3. Luppen, jag har en fråga - du har tidigare kallat dig "Sveriges fegaste investerare". Nyfiken på om du anser dig ha ökat risknivån/offensiven eller om du fortfarande ser dig som väldigt försiktig och feg? Dvs ingen skillnad mot när bloggen startade? Jag tänker på att du ökar andelen illikvida bolag, lägger mer tid på onoterat och att portföljen är väldigt sektorskänslig?

  SvaraRadera
 4. Det är ju lång sikt som gäller för aktier, men någon som frestats av att sälja nordamerikanska aktier? Jag menar, stark dollar och kursrekord (eller strax därunder) i skön kombination...

  Under finanskrisen gick valutautvecklingen mot oss svenska nettoköpare av nordamerikanska aktier. När indexen bottnade i mars 2009 sprang dollarn iväg till ca 9.30 kr, vilket minskade rean betydligt. Nu är situationen den omvända...

  Google Translate har verkligen en bit kvar (apropå kommentaren av "Unknown" ovan). "Stora stavningskastaren" låter som något hämtat ur Harry Potterböckerna... :-)

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 5. Hehe...

  Man vet att det råder bloggstiltje när spammen dominerar kommentatorsfältet! :-)

  Jag förstår inte alls fenomenet. Är det någon som nappar på sådant nonsens?

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 6. I väntan på herren i huset kanske vi kan gissa kring vilka aktier som ingår i "illikvida aktier". Alltså vilka bolag på de mindre listorna i norden kan intressera Luppen. Jag gissar på Ages Industri och Kabe. Fyll på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skåne-möllan.

   - Notoriskt illikvid aktie.

   - Lokalpatriotiska skäl.

   - Rent mjöl i påsen... ;-)

   Mvh

   Carolus

   Radera
 7. Bevakningslistan verkar ha drabbats av teknikhaveri.

  SvaraRadera
 8. Off Topic

  Vill verkligen tacka IOK att Milano fick vinterspelen 2026. Jag menar att den alltmer fattiga civilbefolkningen i Sverige ovanpå allt annat skall bekosta en ytterligare miljardrullning på inget annat än ett skådespel för folket. Känner stor tacksamhet.

  @Carolus

  Rent mjöl i påsen kommer man långt med:-))

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars,

   Vilka bloggar kommenterar du på nu när tempot är lågt här? (Gustavs aktieblogg har jag noterat; han håller igång...)

   Mvh

   Carolus

   Radera
 9. Carolus,

  Blir inte så mycket kommenterande. Jag följer dock Gustav och Framtidsinvesteringen för att bloggarna är inriktade på att hitta investeringar över hela världen. Jag har alltmer börjat orientera mig åt det hållet. Jag tycker att utvecklingen i Sverige är sådan att man måste försöka skapa någon hedge mot detta. Såg att finansborgarrådet Jerlmyr drog i gång Dancing queen innan OS omröstningen. En spelning som inte så lite påminner om Friggebos We shall overcome i någon av Stockholms förorter. KD ansluter sig till anhörig invandring utan några krav på försörjning. För vilka pengar då? Var skall pengarna komma? Givetvis inget svar.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.