torsdag 28 mars 2013

Inköp Industrivärden

Idag var det dags för månadens inköp och återigen föll valet på Industrivärden, det blev 184 nya aktier för 118,30 kronor styck. Jag kommer strax att redovisa bevakningslistan för att visa hur jag ser på prissättningen av de bolag jag är intresserad av. Allt färre av de bolag jag är intresserad av ser köpvärda ut.

Så här ser portföljen ut efter köpet:

Bolag/aktieAntalPortföljandel
Handelsbanken

29 %
    Handelsbanken A
1 420

    Handelsbanken B
2 045

Hennes & Mauritz
2 740
20 %
Swedbank
2 887
13 %
Industrivärden C
1 900
7 %
Investor A
1 200
7 %
Sampo
740
6 %
AP Möller Maersk A
3
5 %
Fortum
1 000
4 %
Lundbergföretagen
408
3 %
Teknologiportfölj

3 %
    Apple
10

    Google
8

    Microsoft
170

Wal-Mart Stores
120
2 %
Johnson & Johnson
95
2 %
Beijer Alma
98
0 %

Portföljvärdet ligger nu på drygt 3,2 miljoner kronor. Swedbank Pref är inte längre noterad på börsen och kommer inom någon vecka vara omvandlade till A-aktier. Därför har jag redan nu slagit ihop aktieslagen i portföljöverblicken ovan.

7 kommentarer:

 1. Hur ser du på inköp av nya aktier? Köper du varje månad efter löning + utdelningspengar eller sparar du flera månader och gör sen större köp när du tror det är bäst läge?

  Tack för en kalasbra blogg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper varje månad om det finns något på bevakningslistan som är köpvärt, vilket det gjort sedan bloggen startades. Jag tror inte att jag kan lyckas med marknadstajming.

   Radera
 2. Själv köpte jag 20 aktier i Deere & Co i måndags. Har samma "problem": Allt färre bolag på min bevakningslista ser köpvärda ut, och när till och med kvällstidningarna skriver om "Den dramatiska uppgången på börsen", så börjar man fundera på om det inte är läge att hoppa av. Svensson är alltid sist in.

  Cypern la väl sordin på ett och annat, men på det hela tagen börjar det osa bränt. Jag har faktiskt halat hem en del vinster. Ligger fortfarande inte likvid i någon reell mening men det vet-i-fan om det inte är dags för det snart.

  / sb /

  SvaraRadera
 3. Har du en fast summa varje månad som du invetsterar i aktier eller skiljer det sig från månad till månad?

  Lägger du undan något av överskottet för att vara likvid vid större nedgångar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett minimibelopp som är en viss andel av min lön. Sedan finns det ofta utrymme att investera lite mer, pga utdelningar och annat.

   Och nej, jag stoppar inte undan för investering i lägre prisläge. Jag har såklart privatekonomisk buffert men den blir aldrig investerbar.

   Radera
 4. Är portföljandel andel av dagsaktuellt marknadsvärde?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vid tidpunkten för blogginlägget för att vara övertydlig :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.