tisdag 26 mars 2013

Inväntar utdelningar

Jag brukar köpa aktier i samband med löneutbetalningen den 25:e. Den här gången tänkte jag dock invänta utdelningarna från Swedbank, Beijer Alma och Handelsbanken som alla bör komma in den här veckan.

Om det inte sker några häftiga kursrörelser de kommande dagarna lutar det mesta åt att det blir Industrivärden C som blir nästa inköp. 

7 kommentarer:

 1. Ja varför inte!
  Lite värdeinvestering är inte fel. Rabatt på en del fina bolag som SHB,Sandvik,Volvo och SCA. Lägg därtill ICA.
  MvH
  Lars

  SvaraRadera
 2. Finner du, liksom jag, att köp kandidaterna blir färre och färre för var månad som går?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym!
   Är frågan riktad till mig så är svaret: JA!
   MvH
   Lars

   Radera
  2. Och jag instämmer. Den naturliga reaktionen blir då att söka nya jaktmarker, vilket kräver disciplin...

   Radera
  3. Finns alltid aktier att köpa men det beror såklart på hur urvalsprocessen ser ut. Ratos på några års sikt ser mycket intressant efter de senaste affärerna. Luppen du har haft dom i portföljen tidigare kanske dags att titta på dom igen? Ser man på vinsten per aktie på 5-års snitt och kursen i förhållande till eget kapital så är den historiskt lågt värderad.
   Trelleborg ökat Roe från under 10 till ca 14. Minskar exponeringen mot bilindustrin som är hårt konkurrans utsatt. Stadig vinsttillväxt, minskade skulder och ökande kassaflöden. Pe ligger idag på ca 12 vilket jag tycker är lågt jämfört med andra bolag.
   Men som sagt allt beror på hur man ser på saker och ting.

   /Martin

   Radera
 3. På Wall Street brukar man visst säga att det finns tid för att köpa och tid för att sälja,men också mycket tid för att gå och fiska.Det är snart vår och då skall vi absolut fiska och så avvaktar vi sommarens aktiepriser ,eller...

  SvaraRadera
 4. Jag tänker att ju närmare "fiskesäsongen" man kommer desto sämre affärer tenderar man att göra. Jag tror att det ofta är bättre att avvakta med köp tills det är svårt att välja mellan olika bra alternativ än att köpa när alternativen är få. Det sistnämnda tror jag ökar risken att man själv gör en felbedömning av bolaget snarare än att man har kommit fram något som övriga marknaden inte har förstått. Köper man när man ser många alternativ finns det å andra sidan andra risker... Jag tror nog att jag kommer att åka och fiska ett tag tills jag ser hur det utvecklar sig...//S

  SvaraRadera