torsdag 9 februari 2012

Minskning i Investor och Industrivärden

Jag anser inte att Investor och Industrivärden är övervärderade på något sätt (se portföljgenomgången), men efter teknologigenomgången har jag kommit fram till att det finns intressanta investeringsmöjligheter på annat håll. Jag har därför sålt 405 Industrivärden C för 100,60 kronor styck, samt 210 Investor A för 138,60 kronor styck idag.

Kvarvarande innehav i Industrivärden är 1 600 C-aktier och i Investor är det 1 200 A-aktier. Mer info kommer i eftermiddag...

Det som fick mig att minska i just dessa båda är att de fundamentala signalerna varit svaga en längre tid, främst i Industrivärden vars ledning jag är rätt skeptisk till. Därför blir det dessa båda som minskar, trots att exempelvis Lundbergföretagen ser värderingsmässigt mer ansträngt ut.

2 kommentarer:

  1. Troligen ett bra val. Apple handlas som att bolaget ska haverera och att vinsttillväxten helt skall stanna av (annorlunda uttryckt: Apple handlas idag som att man får 50 procents tillväxt gratis). Jag tror inte att Apple kommer haverera de närmaste åren vilket i min mening innebär att Apple är sanslöst undervärderat. Google har jag inte hunnit analysera än. Mircosoft tror jag inte på som varumärke och skulle därför hålla mig borta från (MS har dock tydligen fortfarande tillväxt, något jag helt saknar förståelse för).

    SvaraRadera
  2. @AnotherValueInvestor: Helt klart är Apple klassens stjärna just nu, men den statusen har flyttats runt rejält det senaste decenniet. Underskatta inte MS som är oerhört starka i företagsvärlden. Även om många idag väljer Apple-datorer även på företagssidan har de häpnadsväckande ofta Windows och Office installerade...

    Själv använder jag alla tre jättarnas produkter och tycker de har sina förtjänster.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.