måndag 2 april 2012

Ratos säljer Anticimex

Jag sålde ju Ratos för ett tag sedan och har varit skeptisk till deras framtida förmåga att göra lika bra affärer som tidigare. Nu har man dock gjort klart med försäljningen av Anticimex som köptes för lite drygt fyra år sedan. Enligt pressmeddelandet ger detta en genomsnittlig årlig avkastning på 24 procent vilket ju är klart hyggligt.

Ratos-Lundaluppen 1-0

8 kommentarer:

 1. Ja, jag är en av dom som har kvar Ratos i portföljen, men jag förstår helt och fullt varför du sålde! Hur tusan värderar man framtida vinster? Hur kan man förstå hur Ratos över tid kan göra sådana affärer?

  Jämför deras affärsmodell med HMs, där förstår man vad det handlar om.

  Så vi får se hur det går framöver. Sitter kulturen i Arne eller har han lyckats säkerställa att den sitter i väggarna?

  Ska bli intressant att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ännu en som har kvar Ratos i portföljen och ökade vid 83 kronor. Jag tror absolut på Ratos företagside´.Varför skulle den ta slut just i denna kris. Angående Arne så är det överdrivet, han sitter ju kvar och har koll på sina "mannar".

   Radera
 2. Det har varit känt att de skulle avyttra Anticimex till ett bra pris under en lång tid. Det är din analys som är svag. Däremot delar jag din tro om att Ratos kommer få mycket svårt att hålla IRR på 20 % under de närmsta 3-5 åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har det pratats, men innan bläcket är på papperet...

   Radera
 3. Ratos har samma "problem" som Warren B, antingen måste de ge sig på större företag (och det är antagligen svårare att göra de stora klippen ju större företagen är, då de sannolikt är mer välanalyserade ju större de är) eller så får de anställa fler som letar affärer - och då gäller det att det går att lita på att "kulturen" går att lära ut...

  /Oraklet

  SvaraRadera
 4. Har haft turen få vara med på mycket av Ratos fantastiska resa genom åren och även om jag sålt av hoppas jag längre fram kunna återköpa kanske med rabatt i stället för med premie?

  De har fortfarande några intressanta namn i portföljen och jag tror på nya tjejen även om läget rent allmännt kanske inte är det bästa?

  Jag ser med spänning framemot få se om de lyckas göra en slant på sitt bio-satsande även om jag har svårt se det i reda pengar skulle vara någon dunderplacering, bio är stekhett i amerika får se om de får rätt även med denna satsning ;)

  ps. något helt annat, jag har själv ett googlebloggkonto men när jag försökte använda det för att slippa vara "anonym" fungerade det inte? Vad gör jag för fel? ds

  SvaraRadera
 5. En förnyad analys av Ratos skulle vara trevligt (hint)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Priset får gärna droppa lite till innan jag blir allvarligt intresserad :-)

   Radera