torsdag 31 mars 2011

Utdelning Handelsbanken

Utdelningssäsongen är såklart en av favoritsäsongerna på året. Först ut i år var Handelsbanken som gladde sina aktieägare idag. Jag ser fram emot att rapportera om fler utdelningar snart :-)

AktieAntalUtdelningTotal
Handelsbanken A1 4209,0012 780
Summa12 780

6 kommentarer:

 1. Härligt :) Blir det mer J&J nu då?

  SvaraRadera
 2. Jag kommer inte att återinvestera omedelbart, jag behöver finansiera ett par privata saker.

  SvaraRadera
 3. Behöver man betala 30% skatt?

  SvaraRadera
 4. Om man inte har KF så behöver man det

  SvaraRadera
 5. Hej Luppen. Håller med dig om att utdelningssäsongen är rolig! Själv har jag 4,81% YOC i min portfölj om de föreslagna utdelningarna klubbas igenom, betydligt trevligare än bankränta :) Jag hoppas så klart att procentsiffran ska öka med tiden men är ändå ganska nöjd med tanke på att jag köpt merparten av bolagen de senaste två åren.

  Jag vet inte vilka analyser som är planerade framöver men själv skulle jag gärna se en analys av Stora Enso. Jag köpte på kursen 50kr/aktie för ca 2 år sedan när jag inte kunde så mycket om aktier och börsen. Jag gjorde ingen grundlig analys utan försökte använda sunt förnuft och tänkte helt enkelt att skogsbolagen varit utskällda länge och väldigt impopulära så det mesta eländet borde vara inprisat. En negativ nyhet får då inte så stor effekt på kursen men överraskande positiva nyheter skapar lyft. Jag gjorde alltså en "Contrarian Investing"-investering innan jag ens läst på tillräckligt mycket för att veta att det begreppet fanns :) I nuläget står kursen runt 76-77kr, dvs mer än 50% upp, sista halvåret har jag sett fler och fler positiva nyheter i olika media, senast hos aktiespararna där Gunnar Ek tycker att Stora borde upp över 100 kr tex: http://www.aktiespararna.se/artiklar/Reportage/Aktietips-for-den-late/

  Skulle vara intressant att höra din åsikt om bolaget.

  Mvh
  R

  SvaraRadera
 6. @Anonym 1 april: Jag har inte tittat på Stora på ganska länge, det var ett problemföretag under många år. Kanske dags att ändra uppfattning?

  SvaraRadera