fredag 25 mars 2011

Inköp Johnson & Johnson

Sagt och gjort, idag blev det 25 aktier i Johnson & Johnson. Senast jag ägde något amerikanskt var det Citigroup. JNJ äntrade portföljen till styckpriset 58,99 dollar, dollarn kostade 6,38 kronor.

Så här ser portföljen ut idag:

BolagAntalPortföljandel
Hennes & Mauritz
2 608
25 %
Swedbank

19 %
Swedbank Pref
3 920

Swedbank A
17

Handelsbanken A
1 420
13 %
Ratos B
1 100
12 %
Industrivärden C
2 005
10 %
Investor A
1 410
9 %
AP Möller Maersk
2
5 %
Lundbergföretagen
204
4 %
Sampo A
350
3 %
Johnson & Johnson
25
0 %

16 kommentarer:

 1. Jag är också sugen på JNJ men är tveksam till dollarnoterade innehav för tillfället iom Bernankes pengatryckande. Har du reflekterat över den biten och har några funderingar att dela med dig av? Eller du kanske ser på det som "makro" och inget att bry sig om?

  SvaraRadera
 2. Samma här 40 stycken JNJ för 58,77 USD. Räknar med revansch för dollar. Fifty-fifty USD/SEK i min portfölj just nu. Kolla på Gazprom, min favorit under 2011.

  SvaraRadera
 3. Börjar du alltid så försiktigt och i så fall varför?

  SvaraRadera
 4. @Thomas: de flesta storföretag är ganska hedgade mot valutavariationer, och jag tar inte så mycket hänsyn till valuta i mina investeringar. Vet helt enkelt inte vart den är på väg.

  @Anonym: detta var månadens besparingar, jag har inga innehav jag är sugen på att sälja.

  SvaraRadera
 5. Nu är väl frågan snarare är du hedgade mot dollarn? Jag tolkade Thomas fråga så och om inte frågar jag det. För mig som har kapitalförsäkring är det dock nackdel med utdelningar i utländska valutor och eftersom jag inte jobbar så mycket går det inte dra av förluster undviker jag vanliga konton.

  SvaraRadera
 6. @Rick: nej, jag köper bra bolag till vad jag tycker är bra priser, valutorna får svänga som de vill, jag hoppas på nollsummespel i längden.

  SvaraRadera
 7. Du tjänar rätt bra eller?
  Får man fråga vad du jobbar med?
  Tycker du verkar handla för minst 10 000kr varenda månad.

  SvaraRadera
 8. @Mattias: jag har ett bra jobb, men jag sparar också ganska stor del av min lön

  SvaraRadera
 9. Har köpt Intelligent Investor och undrar hur du rekomenderar att man läser den. Eftersom det inte är en roman lär det knappast vara optimalt att läsa från sid 1 och framåt.

  SvaraRadera
 10. @Rick: jag har läst det från pärm till pärm några gånger, det går bra :-). Kapitel 8 och 20 är väl annars de mest kända efter Buffetts rekommendationer, så du kan ju börja där.

  SvaraRadera
 11. hur köper ni färre än 100 aktier, en post är ju 100 aktier.

  SvaraRadera
 12. Börsposterna avskaffades nyligen i Sverige, och för länge sen i USA.

  SvaraRadera
 13. Intressant inköp, ska själv handla utländskt snart. Har funderingar på EON men det dröjer nog någon månad till. Ett svenskt alternativ till JJ skulle ju kunna vara SCA förrutom skog och pappersdelen?

  SvaraRadera
 14. SCA är ett fint bolag, men trots att man börjat profilera sig som det är det ett ganska "orent" konsumentproduktbolag.

  Men jag är en nöjd ägare till SCA via Industrivärden så varför inte?

  SvaraRadera
 15. Jag tänkte mer på att Bernankes pengatryckande riskerade en total dollarkollaps i värsta fall. Det måste ju inte betyda att amerikanska företag går dåligt å andra sidan. Var mest intresserad av om du hade några resonemang om det?

  Annars fin dag idag, jag ökade på med 200 hm till. När bomullspriserna går ner borde vi få en bra uppgång där :)

  SvaraRadera
 16. Hej Lundaluppen,
  Gillar din aktieporfölj, har inte följt denna bloggen tidigare men ska börja nu. Min strategi är att försöka uppnå 10% i avkastning i stabila bolag, med god säkerhetsmarginal när jag köper så blir sannolikheten stor att jag når det målet. Som Benjamin Graham sa, investering är när man får en "adequate return with safety of capital". Ska ta mig igenom hans bok Security Analysis nu snart och det får bli mitt kortsiktiga mål framöver.
  De bolag du har i portföljen är sådana som jag tittar på, säkra bolag med lång historik och goda vinster. Bara att vänta tills man får rätt pris också innan man köper.
  ska bli kul att läsa din blogg, tackar på förhand.
  Lennart

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.