lördag 23 november 2013

Intervjuad av Snåljåpen

Jag och Olle Qvarnström på snaljapen.se möttes i veckan på en lönnkrog i Gamla Stan och iförd slokhatt och mörka solglasögon svarade jag på ett antal personliga frågor *). Om ni vill läsa intervjun finner ni den på Snåljåpens sajt, jag kommer att bevaka kommentarsfältet under helgen och svara på eventuella följdfrågor.

*) e-postintervju låter så tråkigt så jag pyntade sanningen en aning här

18 kommentarer:

 1. Trevlig läsning :)

  SvaraRadera
 2. Ett rent nöje att samarbeta ;). Aktiviteten bland kommentatorerna på min blogg är inte heller någonting att skämmas över. Hoppas du orkar fortsätta svara i takt med att frågorna trillar in :).

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nöjet var på min sida, jag håller igång kommenterandet idag och imorgon mellan de sociala plikterna.

   Radera
 3. Kul idé och bra samspel med frågor och svar.

  Det är även kul att läsa kommentatorsfrågorna. Efter att du skrev om din anonymitet har jag helt enkelt aldrig tänkt på en Lundaluppen bortom tangentbordet och det är ett kul perspektiv.

  SvaraRadera
 4. Tack för en superbra blogg, hoppas verkligen att du inte tappar sugen....

  Läser allt du skriver med stort intresse, då jag är nybörjare har jag även "tagit rygg" på dig två gånger: SV vid 220 och Fortum på 13.4. Båda dessa är upp 33-35% efter knappt ett år så jag är tacksam även av detta skäl :-). Kämpa på! Mvh Carl

  SvaraRadera
  Svar
  1. SHB skulle det förstås stå...

   Radera
  2. Nejdå, jag har många goda skäl att fortsätta blogga. Det viktigaste är att inte få alltför dåligt samvete när min egen aktivitet går ner, då blir det lätt en ond spiral och bloggen känns "jobbig".

   Radera
 5. Hej,

  En för privat fråga kanske, men...

  Hur tänker du kring ett eventuellt förtida frånfälle? Har du talat med din hustru om vad du tycker hon ska göra med portföljen i så fall?

  Min egen hustru är helt ointresserad av ekonomi; hon öppnar inte ens sina brev från banken (jo, hon får faktiskt en del papper fortfarande). Ett litet bekymmer för mig...

  Hälsningar

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte det roligaste samtalsämnet, men hon är hyfsat insatt i vad jag tycker hon bör göra. Jag är inte så mycket för att diktera vad folk ska hitta på när jag är död, jag får lita på att de har förnuftet att göra någorlunda rätt saker utifrån situationen.

   Radera
 6. kul att läsa intervjun! Har sagt det tidigare men säger det igen - det är fantastiskt så mycket man kan lära av de som inte är klonade inom finanssektorns epicentrum och fantastiskt så lite man kan lära av de som just är stöpta i finanssektorn. Jag har lärt mig klart mer och fått mycket bättre handfasta tips genom att följa kvalificerade bloggare som Lundaluppen och en handfull till + att följa en liten grupp med finanssektor bakgrund men som inte är en del av klonade storstadsgänget.

  Den sämsta inputen jag har helt klart fått från vissa analytiker som under 90 taket på något obegripligt sätt råkade hamna på "rätt" mäklarfirma och nå stjärnstatus samt från dyra diskretionära kapitalförvaltare. Samt givetvis att i början av investerarkarriären ha trott på våra storbankers fondförvaltarförmåga...

  En duktig bloggare har i mina ögon på många sätt mycket bättre möjligheter att nå bra resultat . behöver inte oroa sig över sitt jobb, behöver inte alls bry sig om index, kortsiktighet eller vad kollegorna tycker. Och med informationsboomen som varit sitter ju en privatperson till hyfsat stor del på tillgång till samma info som ett sk proffs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte mer än att hålla med. Självständigt tänkande är en bristvara.

   Radera
 7. Bra intervju! Tack för insikterna =)

  SvaraRadera
 8. Vilken avkastning har du i år luppen?

  /E

  SvaraRadera
  Svar
  1. +30 procent hittills i totalavkastning, SIXRX ligger på +24 procent.

   Radera
 9. Gött! Ingen dålig avkastning. Jag ligger på +29%.

  /E

  SvaraRadera
 10. Såg att det varit högmässa i Lundaluppskyrkan i helgen. Ömsesidiga hedersbetygelser har utbytts. Allt verkar vara frid och fröjd i församlingen. Det ska ju vara Gött att leva annars kan det kvitta som någon så målande yttryckte det!
  Med vänlig hälsning
  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det var någon som efterlyste en intervju med dig också för att få en lite syrligare stämning ;-)

   Radera