måndag 25 november 2013

Inköp Industrivärden

Efter en intensiv intervjuhelg (tack för alla kommentarer och frågor!) var det dags för månadens inköp och valet föll återigen på Industrivärden C som trots en liten uppgång senaste tiden är mest köpvärd av de bevakade bolagen.

Inköpet landade på 110 Industrivärden C för 118,50 kronor per styck. Efter köpet ser portföljen ut så här:

Bolag/aktieAntalPortföljandel
Handelsbanken

26 %
    Handelsbanken A
1 420

    Handelsbanken B
2 045

Hennes & Mauritz
2 740
19 %
Swedbank
2 887
12 %
Industrivärden C
3 200
10 %
Investor A
1 390
7 %
Sampo
740
6 %
AP Möller Maersk A
3
5 %
Castellum
1 810
5 %
Fortum
1 100
4 %
Lundbergföretagen
408
3 %
Wal-Mart Stores
120
2 %
Johnson & Johnson
95
2 %

Portföljens marknadsvärde är nu drygt 3,9 miljoner kronor. Jag brukar inte kolla värderingen så ofta men nu när 4 miljoner närmar sig så får jag erkänna att jag tittar till lite extra.

14 kommentarer:

 1. Ingen bevakningslista denna månaden? :(

  SvaraRadera
 2. Som jag skrev har det varit högmässa i Lundaluppskyrkan i helgen. När deltagarna samlades för kyrkokaffe var det någon som tog upp Exxonmobil till diskussion? Buffett har storköpt i bolaget. Lågt p/e-tal. Utdelningsaristokrat. Återköpsprogram. Ett oljebolag kan ju vara ett bra komplement i många portföljer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk var för rusiga av nattvarden. Bloggkollegan defensiven har ExxonMobil i portföljen och har säkert några inlägg på ämnet även om jag inte lyckas navigera fram något nu.

   Radera
 3. P:s Glömde underteckna.
  Lars

  SvaraRadera
 4. Det bästa med den här typen av milstenar, är att man oftast får glädja sig flera gånger innan det stabiliserar sig över.
  Kalle56

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger mycket i det, man får oftast köpa sig förbi med lite marginal innan det är stabilt.

   Radera
 5. Har du någon åsikt hurvida industrivärden och Investor kommer slå index på sikt? Eller köper du enbart för att värderingen är bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser det som sannolikt att ägande i dessa slår index av ett par skäl:

   - substansrabatten, som en belånad portfölj utan räntekostnad och kovenanter
   - inköp vid lämpliga tillfällen kan göras i bolagen - när jag tycker de är rimligt värderade, mycket svårare att säga när index är rimligt värderat

   Även om mina tankar skulle visa sig helt korrekta så lär eventuell överavkastning inte bli spektakulär för dessa båda, någon procentenhet som mest.

   Radera
 6. @Lars, du behöver inte signera, det märks att det är du, och det menar jag på ett bra sätt

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Någon har säkert frågat det förr, men vad har du för avkastning sedan du startade. Låt oss säga senaste 5 åren i procent. Per år och och totalt hade varit ruskigt intressant.

  /Johan från Skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sammanställer sådan statistik i portföljboksluten, här finner du det för 2012. Om någon månad är det dags igen för ny statistik.

   Radera
 8. När du köpte Industrivärden,tänkte du på att aktien är ett stort innehav hos Lundbergföretagen ? Faktiskt största ägare i Industrivärden med 17,8% av rösterna .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det känner jag till. Hela min portfölj är full av inavel. Handelsbanken ingår ju exempelvis både i Industrivärden och i Lundbergs direkt.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.