onsdag 5 maj 2010

Vågar man hoppas på oro?

Förtydligande: Titeln syftar på marknadsoro, inte oroligheter som de som utspelar sig i Grekland. Så cynisk är jag inte.

Som investerare med tjänsteinkomst är jag en nettoköpare av aktier för en lång tid framöver och det här året räknar jag med att köpa aktier för åtminstone 200 000 kronor. De aktier jag äger är dessutom investerade i bolag med en stark finansiell ställning och en ljus framtid oavsett dippar, möjligen med undantag för tilltufsade men kapitalstarka Swedbank.

Alltså sitter jag och hoppas på ännu en marknadsöverreaktion, vilket ger köptillfälle till priser som ger en god långsiktig avkastning. Däremot drabbar såklart realekonomiska problem även mig, så de får gärna bli lindriga, det är överreaktionen jag är ute efter. I mitt allra första inlägg hoppades jag på en double-dip, kanske kommer den nu?

Jag är dock lite orolig för att oron ska övergående.

5 kommentarer:

 1. Inte omöjligt med en sådan och då vet jag vad jag vill handla, så gärna för min del. För övrigt fick man sig en double dip i måndags, en Mackmyra då :-)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vill först bara tacka för en riktigt bra blogg.


  Min teori är också att risken för en double-dip är överhängande nu när alla stimulanser ska betalas tillbaka med höjda skatter/sänkta bidrag över hela västvärlden. Den uppgång som har varit det senaste året är pådrivet av kostnadsbesparingar hos företagen samtidigt som stora stimulanspaket har gjorts. Ränta har varit extremt låg under lång tid och detta har också gjort banksparande mindre attraktivt jämfört med fond/aktie sparande.


  Sen vet alla som har varit med ett tag att både upp och nedgångar tenderar att bli både större och mer långvariga än de flesta tror. Kanske blir det en ny nedgång nu eller kommer den senare i höst vem vet?

  SvaraRadera
 4. Jag vågar inte sia om makroläget men naturligtvis är det välkommet med en rejäl börsnedgång. Har nog aldrig haft så trevligt som hösten-vintern 2008-2009 då man i princip kunde köpa vad som helst till reapris samtidigt som man fick mer och mer pengar att investera tack vare ränte- och skattesänkningar. Those were the days..

  SvaraRadera
 5. graham:

  Ja det var inga dumma tider. Det var en gnutta nervöst att köpa Swedbank då, men hur man än vände och vred på det så kändes det som ett fynd. Vi får hoppas att liknande lägen återkommer.

  SvaraRadera