Investors rapporter brukar inte vara mycket att skriva om, det intressantaste är de små justeringar i innehaven som gjorts under kvartalet. Den här gången bjöd dock kvartalsrapporten på lite nyhetsvärde i form av marknadsvärderingar av de onoterade innehaven i allmänhet och stora Mölnlycke i synnerhet.
Jag värderade för ett tag sedan Mölnlycke (försiktig som alltid) till 44-51 kronor per Investor-aktie. Investors egen bedömning är hela 73 kronor. Min erfarenhet säger att aktiemarknaden kommer fästa högre vikt vid Investors marknadspris än mitt och att detta leder till ännu en uppvärdering av Investor. Trevligt för den som redan äger, tråkigare för den som inväntar köplägen som enligt mig kommer dröja ännu längre nu.
Investor har inte genomfört några inköp eller försäljningar under kvartalet. Sitta på sina händer har alltid varit en kärnfärdighet inom investeringar, så inga protester är att vänta från mitt håll.
En lite nördigare detalj är att Investor fortsätter publicera "delårsredogörelser" vilket är en något förenklad form av delårsrapporter (tillåtna för Q1 och Q3, men inte Q2 och Q4) som infördes av Nasdaq för några år sedan för att avlasta bolagens regelbördor något. Formatet måste trots goda intentioner ändå ses som ett platt fall då jag på rak arm inte kan komma på ett enda annat bolag som använder det.
Väntat länge på något billigare kurs, men den har utvecklats i motsatt riktning. Kanske dagens magplask från Ericsson kan bidra till lägre kurs framöver?
SvaraRaderaJo, jag har själv suttit mer eller mindre stilla i sju år. Jag tycker de ingående bolagen är högt värderade, så substansrabatten har inte räckt för att det ska vara köpvärt.
RaderaGjordes inga köp runt 260 förra året?
RaderaKursen är etablerad runt 400 nu och det börjar bli dags för kursvårdande åtgärder i form av en split tycker jag. Med tanke på kursutvecklingen kan man mkt väl hugga till med 4:1.
SvaraRaderaSitter också och väntar på att komma in - och jag kommer nog få vänta ett tag :-/
SvaraRaderaJa det kan säkert bli en lång väntan. Det kan vara förenat med betydande svårigheter att formulera några tankar kring när man skall gå in. I praktiken blir det så att man vill gå in när det är dyrt. När det är billigt står man vid sidlinjen som det så vackert heter.
SvaraRaderaNär jag mer systematiskt började läsa bloggar kostade Lundbergs kring 225kr vilket var dyrt nu kostar aktien 625kr vilket är mycket dyrt. Det finns dock köpare. Om nu räntan börjar stiga på en redan dyr börs bör man då ha Castellum i portföljen? De flesta bloggare tycks synnerligen förtjusta i aktien.
Fast nu när det är dyrt så är intresset på topp. En bloggare har gett ut en bok som beskriver hur man blir miljonär innan 30, och pensionär kring 40. Boken är tydlig på väg mot försäljningstoppen. Författaren har gjort sig känd för sin sparsamma livsstil. Tråkigt nog verkar bloggarens läsekrets befunnit sig i ett sovande tillstånd annars hade man lånat boken på biblioteket och inte köpt den.
Fast så här är det alltid på börsen. En fondförvaltare vet att när börsen står i zenit köps det för fullt. Vid en kraftig nedgång säljs det. Hur många är egentligen intresserade av HM idag? Är väl bara Lundaluppen, Roger Pontare och Hoburgsgubben.
Mvh
Lars
Man ska ha olympiskt sittfläsk men inte vara panelhöna. Inte lätt att vara investerare!
RaderaPå ett manér lika arkaisk som Hoburgsgubben blev det ännu fler H&M idag.
"Man ska ha olympiskt sittfläsk men inte vara panelhöna."
RaderaHaha! Detta är ju en omedelbar klassiker! Klockren sammanfattning av två av de mer grundläggande råden till en investerare: våga köp; behåll.
Varför krångla till det?
Mvh
Carolus
Klockrent skrivet Lars!
SvaraRaderaFår erkänna mig besegrad av ditt sittfläsk!
SvaraRaderaIdag rök investor!
Sveriges tråkigaste investerare. Kalle56
Får man fråga vad det blev istället?
RaderaLite till Novo.
Radera