tisdag 25 april 2017

Inköp H&M

Precis som jag skrivit spaltmeter om här och här tillhör jag den lilla exklusiva och till synes helsvenska klubb som tror på Perssonfamiljens förmåga att lyfta H&M in i e-handelns förtrollade tidevarv.

Idag gjorde jag ytterligare ett mindre inköp i bolaget, motsvarande ca 0,3 procent av portföljen. Jag betalade 220,40 kronor per aktie. H&M tronar i toppen av min bevakningslista tillsammans med Topdanmark, men eftersom Topdanmark är ett nytt innehav väljer jag ändå att nöja mig med 7 % av portföljen för tillfället.

Efter transaktionen ser portföljen ut så här:

Bolag
Andel
Handelsbanken
17 %
Illikvida aktier
13 %
Hennes & Mauritz
11 %
Deere & Co
9 %
Industrivärden
8 %
Topdanmark
7 %
Investor
7 %
Castellum
6 %
Wal-Mart Stores
6 %
Novo Nordisk
5 %
AP Møller-Mærsk
5 %
Sampo
5 %

Portföljen har inte bjudit på några större förskjutningar senaste månaden. Deere fortsätter sätta kursrekord, men dollarn har försvagats något och hindrar aktien nå 10 procent av portföljen.

7 kommentarer:

 1. Hej! Tack för bra blogg Mr. Lupp. Har funderat de senaste dagarna på SCA. Du som aktieägare i industrivärden och anhängare av jaktmästare Lundberg, hur ser du på uppdelning osv?

  Mvh, Joe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är kluven (fyndigt va!) till uppdelningen och kan branschen för dåligt för att säga om det är bäst att hålla ihop dem eller separera dem. När det gäller bolagets värderingen tycker jag att marknaden inte haft några som helst problem att synliggöra värdena långt innan delningsdiskussionen blev mer konkret.

   Jag har länge tyckt SCA varit övervärderat men bolaget har fortsatt stiga. Jag har ju fått ta del av uppvärderingen via Industrivärdeninnehavet så tåget är ju inte helt missat i alla fall.

   Radera
 2. Intressant.. Ser också H&M som undervärderat just nu. Är sugen på att öka lite. Tror starkt på varumärket, ledningen och affärsmodellen samt det viktigaste, produkterna. Om dessa är bra ser jag inte en anledning till att H&M inte skulle ha en högre vinst per aktie i framtiden än vad de har idag. Frågan är ju om det går att motivera P/E 20.. Jag tror det. Ser även insiderköpen av Stefan Persson som väldigt positiva och nu senast köpen av Sven-Olof Johansson.

  Som vanligt så blir man ju sugen på bolag som du handlar så har även börjat titta på Topdanmark. Tråkigt att den stigit på sistone bara (Lundaluppeneffekten).

  https://vardeinvesteraren.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Hej Luppen,
  Fick mina för 220,5 kr idag, har ett långt förhållande till H&M. Köpte mina första 2005 och har ägt dom sedan dess, lyckades pricka in nära toppen i början av 2015 och sålde hälften med över 100% vinst. Allt enligt "Stinsen" devisen, "att då är dom du har kvar gratis". Men nu tycker jag att det känns som det är dags att börja handla igen.
  Innehavet utgör nu nästan 12% av portföljen, så blir det mer i fortsättningen så blir det nog i mindre portioner.

  Kul att du tror på dom, det blir spännande att se framtiden hur stor del e-handeln kommer att ta över.

  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad var det som fick dig att sälja? Känslan?

   Radera
  2. Hej James,
   Nej det var faktiskt enklare än så, jag hade bestämt långt tidigare att sälja hälften om 100% vinst uppnåddes (som jag även gjort med andra innehav).
   Så mao ren tur att det sammanföll så bra med toppen. Men jag gillar ordspråket, man gör ju en strålande affär och behöver inte ångra sig så mycket åt vilket håll börsen än går ....

   Med vänlig hälsning
   /Rille

   Radera
 4. Bra köp tror jag. Blivit extra sugen sen herr Andersson shoppade loss. Han brukar lyckas med att vara ute i tid.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.