torsdag 22 september 2011

Inköp Maersk och Sampo

Senaste tiden har jag arbetat med att få loss lite kapital (nej fortfarande ingen belåning) och idag blev det inköp i Maersk och Sampo som båda värderats ner på sistone. I stort sett hela portföljen är köpvärd idag utom möjligen Lundbergs, men valet föll på dessa båda nordiska bolag.

Den nya Maerskaktien kostade 32 360 danska kronor, motsvarande 39 343 svenska kronor. I Sampo blev det 142 nya aktier till styckpriset 18,05 euro, vilket idag motsvarar 23 196 kronor.


BolagAntalPortföljandel
Handelsbanken

29 %
Handelsbanken A
1 420

Handelsbanken B
1 995

Hennes & Mauritz
2 608
26 %
Swedbank

11 %
Swedbank Pref
2 870

Swedbank A
17
Investor A
1 410
8 %
Industrivärden C
2 005
8 %
AP Möller Maersk A
3
6 %
Sampo A
550
5 %
Lundbergföretagen
408
4 %
Johnson & Johnson
65
1 %
Wal-Mart Stores
73
1 %

Det totala portföljvärdet ligger på ca 1,9 miljoner. Jag har ytterligare några inköp planerade de närmaste dagarna, så jag vore tacksam om börsen inte stiger på ett litet tag till...

8 kommentarer:

 1. På vilken nivå anser du Lundbergs vara köpvärd?

  SvaraRadera
 2. Se där, en önskning som ser ut att slå in!

  SvaraRadera
 3. @Anonym: med de investeringsmöjligheter som finns på marknaden idag skulle jag inte betala över 150 för Lundbergs, men priset upp mot 170 är "normalt sett" försvarbara tycker jag.

  @Oscar: ja det ser ju trevligt ut :-)

  SvaraRadera
 4. Köpte även jag Sampo idag. 17.70 var ett för bra pris för att avstå.

  / Linus

  SvaraRadera
 5. Vilka investeringsmöjligheter ser du som de bästa för närvarande då? Med tanke på ditt uttalande angående Lundbergs skulle det vara intressant att höra. Helst begränsat till svenska bolag då jag har störst intresse där ;)

  SvaraRadera
 6. @Jacob: Jag har såklart bäst kontroll på min egen portfölj och där ser jag främst SHB, HM och Industrivärden som köpvärda av de svenska bolagen. Även Investor är ok. Lundbergs ska som sagt ner en bit till. Swedbank väljer jag bara framför SHB i rent krisläge.

  SvaraRadera
 7. Vad är det i Maersk som tilltalar dig så mycket?

  SvaraRadera
 8. @kalle kr: Maersk är utdömt bland investerare för att containerfrakten är så nertryckt, men faktum är att Maersk fortfarande har en hygglig intjäningsförmåga mycket tack vare sin mixade verksamhet. Sedan har man varit notoriskt aktieägarovänliga, men med Arne Karlsson i styrelsen hoppas jag på en förändring som leder till en bättre värdering av bolagets kvaliteter.

  Bolaget är i mina ögon billigt kan ju tilläggas :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.