tisdag 7 maj 2019

Inköp Skanska

Efter att ha ackumulerat utdelningar ett tag blev det inköp i Skanska idag, ett inköp som motsvarar 1,3 % av portföljen. Priset för dagen var lite drygt 163 kronor och bolaget ligger en bit under vad jag tycker är ett motiverat pris i bevakningslistan.

Efter köpet ser portföljen ut så här, kassan är återigen tömd:

Aktuell portfölj, klicka för att förstora

Det är fortsatt enklare att hitta intressanta köpkandidater bland mer illikvida bolag, men om priserna håller sig på mattan ökar jag gärna i de mindre innehaven i portföljen.

16 kommentarer:

 1. Tjena Luppen,
  Rimligt köp där. Själv gick jag tidigare i år ur byggsektorn helt och hållet och har stått vid sidan sedan dess. Jag gillar dock sektorn och tror på den i långa loppet varpå jag funderat en del på sistone hur jag skall förhålla mig till den.

  Jag har landat i att jag satsat för stort tidigare. Om jag tar in igen skall det bara få utgöra en mycket liten del av portföljen. Precis som det är en liten del för både Industrivärden, Lundbergs och självaste Luppen =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv har jag positionerat mig mot branschen genom underleverantören Rockwool. Fin tillväxt, nettokassa på knappt 10% av börsvärdet.

   Radera
 2. Undrar om Dr. Oduduwa har några marketspells..

  Jag ringer o kollar!

  SvaraRadera
 3. Luppen, jag har en fråga - du har tidigare kallat dig "Sveriges fegaste investerare". Nyfiken på om du anser dig ha ökat risknivån/offensiven eller om du fortfarande ser dig som väldigt försiktig och feg? Dvs ingen skillnad mot när bloggen startade? Jag tänker på att du ökar andelen illikvida bolag, lägger mer tid på onoterat och att portföljen är väldigt sektorskänslig?

  SvaraRadera
 4. Det är ju lång sikt som gäller för aktier, men någon som frestats av att sälja nordamerikanska aktier? Jag menar, stark dollar och kursrekord (eller strax därunder) i skön kombination...

  Under finanskrisen gick valutautvecklingen mot oss svenska nettoköpare av nordamerikanska aktier. När indexen bottnade i mars 2009 sprang dollarn iväg till ca 9.30 kr, vilket minskade rean betydligt. Nu är situationen den omvända...

  Google Translate har verkligen en bit kvar (apropå kommentaren av "Unknown" ovan). "Stora stavningskastaren" låter som något hämtat ur Harry Potterböckerna... :-)

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 5. Hehe...

  Man vet att det råder bloggstiltje när spammen dominerar kommentatorsfältet! :-)

  Jag förstår inte alls fenomenet. Är det någon som nappar på sådant nonsens?

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 6. I väntan på herren i huset kanske vi kan gissa kring vilka aktier som ingår i "illikvida aktier". Alltså vilka bolag på de mindre listorna i norden kan intressera Luppen. Jag gissar på Ages Industri och Kabe. Fyll på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skåne-möllan.

   - Notoriskt illikvid aktie.

   - Lokalpatriotiska skäl.

   - Rent mjöl i påsen... ;-)

   Mvh

   Carolus

   Radera
 7. Bevakningslistan verkar ha drabbats av teknikhaveri.

  SvaraRadera
 8. Off Topic

  Vill verkligen tacka IOK att Milano fick vinterspelen 2026. Jag menar att den alltmer fattiga civilbefolkningen i Sverige ovanpå allt annat skall bekosta en ytterligare miljardrullning på inget annat än ett skådespel för folket. Känner stor tacksamhet.

  @Carolus

  Rent mjöl i påsen kommer man långt med:-))

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars,

   Vilka bloggar kommenterar du på nu när tempot är lågt här? (Gustavs aktieblogg har jag noterat; han håller igång...)

   Mvh

   Carolus

   Radera
 9. Carolus,

  Blir inte så mycket kommenterande. Jag följer dock Gustav och Framtidsinvesteringen för att bloggarna är inriktade på att hitta investeringar över hela världen. Jag har alltmer börjat orientera mig åt det hållet. Jag tycker att utvecklingen i Sverige är sådan att man måste försöka skapa någon hedge mot detta. Såg att finansborgarrådet Jerlmyr drog i gång Dancing queen innan OS omröstningen. En spelning som inte så lite påminner om Friggebos We shall overcome i någon av Stockholms förorter. KD ansluter sig till anhörig invandring utan några krav på försörjning. För vilka pengar då? Var skall pengarna komma? Givetvis inget svar.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
 10. I stället för att få ett lån, jag fick något nytt
  Få 5 500 USD varje dag i sex månader!

  Se hur det fungerar

  Vet du att du kan hacka till vilken ATM-maskin som helst med ett hackat ATM-kort ??
  Skaffa dig innan du ansöker, raka affärer ...

  Beställ ett tomt ATM-kort nu och få miljoner inom en vecka !: kontakta oss
  via e-postadress :: {Universalcardshackers@gmail.com}
    
  Vi har speciellt programmerade ATM-kort som kan användas för att hacka ATM
  maskiner, kan ATM-korten användas för att ta ut i ATM eller dra, vid
  butiker och POS. Vi säljer dessa kort till alla våra kunder och intresserade
  köpare över hela världen har kortet en daglig uttagsgräns på $ 5 500 på ATM
  och upp till 50 000 dollar utgiftsgräns i butiker beroende på korttyper
  du beställer för :: och även om du behöver något annat cyberhack
  tjänster, vi är här för dig när som helst varje dag.

  Här är våra prislistor för ATM-kort:

  Kort som tar ut $ 50000 per dag kostar $ 200 USD
  Kort som tar ut 10 000 USD per dag kostar 850 USD
  Kort som tar ut $ 35.000 per dag kostar $ 2.200 USD
  Kort som tar ut $ 50 000 per dag kostar 5 500 USD
  Kort som tar ut $ 100 000 per dag kostar 8 500 USD

  tänka på innan du ansöker, raka affärer !!!

  Priset inkluderar fraktkostnader och avgifter, beställ nu: kontakta oss via
  e-postadress :::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  WhatsApp ::::: + 31687835881

  Besök vår webbplats för mer information: https://7anonymoushackers.wordpress.com
  ®

  SvaraRadera
 11. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera
 12. Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Click here to find your hidden name meaning

  SvaraRadera
 13. När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
  1) Kärleksformer
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar

  SvaraRadera