lördag 4 mars 2017

Intervjuad igen och nytt om bevakningslistan

Jag har fått äran att bli intervjuad av Sofokles, en intervju som publicerades igår och som är lite mer åt det filosofiska hållet, som sig bör med denne bloggare.

Tidigare intervjuer finns här om någon vill se om jag utvecklas eller invecklas:

Som rubriken antyder har jag även justerat förklaringsinlägget för bevakningslistan, moderniserat det och lagt det som en permanent "sida" här på bloggen vilket innebär att det ligger på en länk lite längre ner till höger under rubriken "sidor". Själva Google-dokumentet når du numera från förklaringsinlägget.

Om du vill läsa något lite matigare den här helgen rekommenderar jag Riskminimeraren som varit glödhet med två riktigt bra inlägg om investeringsbolag och om att äga bolag för alltid. För den försäkringsintresserade har Aktiefokus varit i farten, läsvärt och lärorikt som alltid.

7 kommentarer:

 1. Läste intervjun och tyckte den var toppen.

  Älskar också titeln: Intervju med fågel Fenix :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofokles sticker ut lite i blogglistan :-)

   Radera
  2. Vad roligt att du tyckte detta! Mer är att läsa de närmaste veckorna.

   /Sofokles

   Radera
 2. Mycket trevlig intervju och fantastiskt välavvägda svar. Som vanligt känns det som att du verkligen tar dig tid i dina formuleringar.

  Tack för en lysande blogg.

  SvaraRadera
 3. Bra. Håller helt med när det gäller tankegångarna kring belåning. Det är faktiskt en fin känsla att veta att man inte är skyldig någon en krona, att räkningarna är betalda, och att man äger dagen.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite intressant är det att Industrivärden och Investor som torde ha Sveriges bästa bankkontakter och några av de konservativaste aktieportföljerna anser att 0-10 procent aktiebelåning är rimligt, medan många privatpersoner anser sig kunna ha betydligt mer.

   Radera
 4. Det är en fantastisk känsla att vara helt obelånad, helt oberoende och ha en utdelning som försörjer en familj. Men det är bara en sida av myntet, det andra är att just utnyttja fördelen som det medför. Det vill säga - säg definitivt ja till belåning, men gör det med förstånd och när inte många andra kan eller vågar..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.