onsdag 26 juli 2017

Inköp H&M

Liksom tidigare i år tronar Hennes & Mauritz högst upp i min bevakningslista, och månadens relativt lilla inköp (0,1 % av portföljen) blev alltså ytterligare några H&M-aktier för 213,90 kronor per styck.

H&M är i nuläget det enda bolag som ligger under min motiverade inköpskurs. Jag tycker inte att något av mina innehav har ansträngd värdering, men Maersk måste komma ur sin långa operativa svacka för att motivera dagens kurs vilket jag tror de kommer lyckas med.

Efter köpet ser portföljen ut så här:

Bolag
Andel
Handelsbanken
16 %
Hennes & Mauritz
14 %
Deere & Co
9 %
Topdanmark
9 %
Illikvida aktier
8 %
Castellum
7 %
Industrivärden
7 %
Novo Nordisk
6 %
Investor
6 %
AP Møller-Mærsk
6 %
Sampo
5 %
Wal-Mart Stores
5 %

Den fallande dollarn har tryckt ner både Walmart och Deere. I Danmark har Maersk uppvärderats medan Novo fallit på sistone, även Novo har pressats av sjunkande dollar. Generellt har portföljen utvecklats fantastiskt jämfört med index senaste månaden. Tänk om man kunde leva på relativ avkastning?

12 kommentarer:

 1. Du har många bra bolag. själv har jag också en del H&M som jag haft länge. Jag ligger på plus och behåller dem tillsvidare. Har också Novo i korta portföljen men funderar på att minska där.

  Lycka till med dina framtida investeringar.

  SvaraRadera
 2. När utdelningen sänks även nästa år går det nog att fiska upp aktien till 175 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå "när utdelningen sänks även nästa år" - hittills ( i närtid) har HM inte sänkt utdelningen, de har däremot legat kvar på samma nivå.

   Radera
  2. Utdelningen sänktes i år i och med att den splittades till två tillfällen.

   Radera
 3. Sitter och funderar på vad Arket bidra med de närmsta åren. Känns som det kan gå väldigt bra särskilt på de dominerande europeiska marknaderna. Skulle vara interessant att veta hur mycket pengar de plöjt ner i utvecklingen. Borde väl ge marginalen en liten skjuts när alla kostnader som varit för Arket börjar ge omsättning och vinst omgående. Alla bäckar små och med dollarn som går åt rätt väg känns det bra inför 2018. Hoppas verkligen de kan nå en VPA på 12.5 som du planerat för 2017

  SvaraRadera
 4. Där du skriver illikvida aktier, hur många aktier är det och är det småbolag eller är det på large cap?

  SvaraRadera
 5. Jag väntar bara på det ögonblick då HM tvingas sänka utdelningen. Det är inte långt borta, som jag ser det, givet nuvarande lednings agerande. Mvh
  https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 6. @Investeraren

  Skulle vara intressant att få en uppföljning på din kommentar på Petruskos blogg angående Tronstriden. Jag utgår givetvis från att dina inlägg syftar till något annat än att saluföra ditt varumärke. Skriv gärna ett inlägg hos Petrusko så att vi inte kapar någon tråd på Lundaluppens blogg.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
 7. Hej. Följer din blogg sedan länge och tror också på H&M. Som lite kuriosa kan jag berätta att jag och min familj är på bilsemester i England och svängde givetvis förbi Ramsbury på vår väg från Lynmouth till Stonehenge och provsmakade även ölet från Perssons egna bryggeri Ramsbury Brewery.
  Med vänlig hälsning, E

  SvaraRadera
 8. H&M skall ner till 150 kronor innan den ev vänder är min åsikt...

  SvaraRadera
 9. Tur att din åsikt inte betyder något då! Haha nä men skämtåsido så är det flera som säger just 150 men jag har aldrig sett någon djupare förklaring till varför den skulle dit. HM växer runt 10% i sek just nu och vinsten kommer öka mer och mer nu så att vi ska ner till 13 i närtid kommer aldrig hända. Om nu inte vi får en börskrasch såklart men då ryker allt.

  SvaraRadera
 10. Du har en del försäkringsbolag i portföljen.

  Har du tittat på bloggfavoriten Protector Forsikring?
  I så fall vad är dina tankar omden?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.