fredag 31 augusti 2012

Första miljonen!

Enligt räknaren nere till höger passerade bloggen 1 miljon sidvisningar idag, trevligt! Som alla märker har jag en liten svacka just nu med få analyser och ganska glest mellan inläggen, men jag kommer tillbaka!

Vem äger din tid?

Mina bloggrannar ligger dock inte på latsidan och jag vill gärna puffa för "Äga min tid":s trevliga och personliga serie om den egna ekonomin under rubriken "Detta har hänt sedan december 2010". Jag och min fru är inte i närheten av den samstämmigheten och målmedvetenheten :-)

26 kommentarer:

 1. Keep up the good work!! :)

  SvaraRadera
 2. Bättre med kvalitet än kvantitet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men bäst med kvalitet och kvantitet ;-)

   Radera
 3. gratulerar till första miljonen

  SvaraRadera
 4. Jättekul, ska du fira på något sätt eller är det business as usual

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir partaj ikväll :-), en GT per hundratusen

   Radera
  2. 10 GT? Aj, aj.. :D

   Stort grattis till din fantastiska finansblogg! Ränner här varje dag. :)

   Radera
  3. Det blev inte 10 GT tack och lov, så jag lever och andas även idag ;-)

   Radera
 5. Grattis! Och tack för omnämningen! :)

  Följer din blogg dagligen!

  ägamintid

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Har tittat mig runt bland bloggarna. Något av det mest häpnadsväckande jag läst på länge var när jag tittade in på den blogg som utnämndes till årets ekonomiblogg nämligen the insider.
  Här vädrar en VD för ett mindre fondbolag sina åsikter.
  Helt stilenligt går han till storms mot att debatten fokuserar på de avgifter som tas ut för att förvalta fonderna och de vinster som görs.
  Han formulerar frågan så här." Skall du välja en indexfond med superlåg avgift, eller en lite dyrare fond där förvaltaren säger att han kommer att slå index".
  Herr Insider ger svaret." Det är inget lätt val, men rätt val spelar stor roll"
  Jo det är ett mycket enkelt val. Investeraren skall fokusera på kostnaden. Låt mig ta ett exempel. Vi investerar 10 ooo kr åt en nyfödd. Antag en 10% avkastning och en förvaltningsavgift på 1,5 %. När barnet fyller 65 år har vederbörande 4,9 miljoner. Då har 59% försvunnit i avgifter och kvar finns 41%. Märk väl investeraren har fått stå för hela risken och hela kapitalinsatsen.
  Jag har sagt i en del inlägg här använd indexfonder vill man köpa aktier i Sverige köp två investmentbolag typ Lundbergs och Investor köp indexfonder för avgiften är det ända man kan bedömma.
  Fast hoppet om att hitta nästa microsoft eller någon annan kursraket lever och frodas. Många av de inlägg som kommer här speglar denna syn. Man undrar om lundaluppen tycker att Avanza är köpvärt eller vilket bolag i lundaluppens portfölj är mest köpvärt just nu. Har du tittat på france telekom? Ett evigt tiggande av tips.
  Använd tiden till att skaffa kunskap om ämnet istället.
  Mvh
  Lars
  p.s På tal om bloggar och de jag tittat på fattar jag inte hur man kunde förbigå Cornicupia vad man än tycker om hans åsikter.  SvaraRadera
  Svar
  1. The insider har jag bara läst just i samband med utnämnandet och den väckte inget intresse.

   När det gäller "tipsen" så har jag förtroende för att folk tar till sig informationen på rätt sätt. Jag vill inte se ner på läsaren. Men precis som alla andra i branschen tar jag noll och inget egentligt ansvar för "tips". Jag tror att de flesta läsarna är medvetna om detta.

   Cornucopia läser jag ibland, men den eviga pessimismen och "vad-var-det-jag-sa"-andan är lite för mycket av energidränering för min smak så jag länkar inte dit. Men visst är killen en skicklig skribent/bloggare.

   Radera
  2. Luppen!
   När det gäller Cornucopia så håller jag med dig. Här samlas ved i bodarna inför det kommande energisammanbrottet. Läs Peak Oil. Visthusbodarna fylls med makrillkonserver och soldatens ärtsoppa. Skulle det mot förmodan vara lugnt på hemmafronten så kommer ryssarna att lägga beslag på Gotland. Fast jag tycker att det är en djävul i olja på att kunna producera text. Vad man än tycker om innehållet så nog tycker jag att han är betydligt duktigare än herr Insider som talar i egen sak om vedermödorna i fondbolaget.
   MvH
   Lars

   Radera
 7. Du är värd lite avkoppling från bloggen. Motivaton är som aktier, det svänger lite ibland :)

  Grattis till din första miljon sidvisningar. Jag har följt din blogg sedan 2010 och den är intressantare än någonsin. Dina reflektioner tillför stort läsarvärde.
  /en ung företagare

  SvaraRadera
 8. Grattis till din första miljon sidvisningar! 1005098 är jag. Din blogg har jag oftas rekommanderat till vänner, särskild Investeringskriterier och de koncreta analyser om företagen.
  Tack en gång till för en sån lärorik blogg!

  chliu

  SvaraRadera
 9. Jag har det senaste halvåret bidragit med några klick nästan dagligen då jag finner din blogg mycket läsvärd och trevlig. Tack!

  SvaraRadera
 10. Grattis!
  Jag är en trogen besökare och kommer så att fortsätta vara. Som ny aktieinvesterare undrar jag lite hur du hanterar återinvesteringar av utdelningar. Blir det ett nytt omedelbart inköp i samma aktie eller samlar du ihop utdelningar från olika bolag och gör ett inköp i det bolag du för tillfället bedömmer som mest fördelaktigt vid tidpunkten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, om man automatiskt återinvesterar så struntar man ju i priset vilket i mina ögon aldrig är ok. Jag gör samma bedömning om vad som är intressantast att investera i oavsett var pengarna kommer från.

   Radera
  2. Ja, det verkar ju väldigt logiskt. Risken är också att det blir dyra småköp.
   Just nu tittar jag lite på Svedbergs och kanske en liten chanspost i Done.

   Radera
  3. När du skriver "chanspost" så ska du höra en varningssiren i huvudet. Jag önskar jag kunde programmera in en sådan på sajten. Köp något du är säker på ger avkastning istället, jag lovar att du blir lyckligare. :-)

   Radera
  4. Det har du helt rätt i. Jag hör den. Aktien har gått ner en hel del men har en lista med bra kunder. Ska titta närmare på företaget innan investering.

   Radera
 11. Tack för en intressant blogg. Den har fått mig att tänka efter hur jag har investerat i aktier - och det har jag gjort under lång tid. Mina första aktier köpte jag 1976 - 10 volvo för 667 kronor - och har väl fått ihop ett par miljoner tills idag, men lite mer skulle det ha blivit om jag satsat konsekvent på kvalitet och inte lockats med att köpa Fermenta m.fl tokigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där Fermentapengarna hade nog kunnat ackumulera till rätt trevliga summor om de lagts på exempelvis HM, men efterklokhet är ju aldrig svårt ;-)

   Radera
 12. Kannon blogg! Förstår varför du går över din första miljon. Jag tänkte fråga vad du tror om bolag som kanske inte går så bra idag eknomiskt men det beror mer på den allmänna kojnjeckturen mer än att bolaget är dåligt. Titta på SSAB som har ett Kurs/egetkapital på 0,44 kan det backa så mycket mer? Plus en utdelning på 4procent? Ha en bra dag Mattias D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försökte analysera SSAB för något år sedan, men kom efterhand underfund med att bolaget kläms mellan två "commodity"-priser, järnet och stålet. Det är ingen bra plats att vara för ett företag och för en investerare gör det avkastningen väldigt svår att förutspå. Så även om det ser billigt ut så avstår jag bolaget. Det ingår dock i Industrivärdens portfölj så helt utanför står jag inte.

   Radera
 13. Grattis! Dina intressanta och sakligt skrivna inlägg uppskattas alltid. :) Hur ser det ut över tid annars? Finns det en "ränta på ränta" effekt i sidvisningar också eller är de mer jämnt distribuerade? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt finns det en sådan ;-). Ju mer material det finns på bloggen desto mer finns det för nya läsare att bläddra igenom - så varje ny läsare ger fler sidvisningar än äldre och därmed accelererar antalet sidvisningar något...

   Radera