onsdag 28 december 2011

Inköp Wal-Mart

Årets sista inköp blev i amerikanska Wal-Mart. Mina tidigare köp i bolaget har skett till bättre pris men bolaget är fortfarande attraktivt värderat. Som jag skrivit tidigare kunde jag i princip ha ökat i vilket portföljbolag som helst, eftersom alla känns hyggligt värderade.

Mina favoriter till dagens priser är Handelsbanken, men jag ville inte öka av portföljskäl. Även H&M faller bort eftersom portföljandelen är tillräcklig. Swedbank vill jag inte öka i, de behöver bevisa sig med en krisfri konjunkturcykel. Investmentbolagen är jag lite trött på även om de ser vettiga ut prismässigt. Båda har kvalitetsproblem idag. Maersk är köpvärd men jag hade inte kontanter nog att köpa en aktie till. Sampo är köpvärda men jag valde att inte köpa mer bank/finans. Slutligen ser jag Lundbergföretagen och J&J som de båda enda bolagen i portföljen som inte är direkt billiga och därför föll de ifrån.

Det blev ytterligare 22 aktier i Wal-Mart för 59,73 dollar per styck. Dollarpriset var 6,91 kronor. Därmed ser portföljen ut så här inför årsbokslutet:

BolagAntalPortföljandel
Handelsbanken

28 %
Handelsbanken A
1 420

Handelsbanken B
2 045

Hennes & Mauritz
2 740
27 %
Swedbank

11 %
Swedbank Pref
2 870

Swedbank A
17
Investor A
1 410
8 %
Industrivärden C
2 005
7 %
AP Möller Maersk A
3
6 %
Sampo A
675
5 %
Lundbergföretagen
408
4 %
Wal-Mart Stores
95
2 %
Johnson & Johnson
65
1 %

Det totala portföljvärdet ligger på 2,2 miljoner.

5 kommentarer:

 1. Hej.

  Håller med dig om problem i investor. Jag har dock själv gått i tankarna på att köpa industrivärden. De ända nackdelarna jag har kunnat se själv är belåningen (som dock blir en fördel när det vänder) och dåligt timade köp.
  Vad är problem du anser att dom har?

  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 2. God fortsättning. Jag har kikat en del på Walmart
  men förvärvet av videostream-företaget Vudu ger mig skrämselhicka. I mitt tycke helt utanför kärnkompetens och erbjuder väl heller inga stordriftsfördelar. Inget som skrämmer er?

  SvaraRadera
 3. Ser förvärvet av Vudu som ett led i kampen om onlinekunderna mot främst amazone.
  Walmart vill bli större på e-handel och jag tror det är rätt väg att gå. Sen om Vudu är rätt väg återstår att se. Du har nog rätt i att bli skrämd av köpet. Är ju mer än en gång som en stort företag tror sig kunna köpa sig in i en ny marknad, oftast är det svårare än så.

  Förvärvet kostade 100m$ och det är ingen jättesumma för wmt, men jag måste erkänna att jag har dålig koll på hur mycket de plöjt ner i Vudu efter förvärvet.

  Tackar för tipset och ska gräva ner mig i det under nästa år. Men fortsätter priset och dollarn upp blir det svårt att fylla på med mer WMT. Även om jag tror på bolaget på sikt.

  Gott nytt år önskar
  Linus

  SvaraRadera
 4. väntar med spänning på bokslutet :-) Och MÅNGA fler analyser.

  Gott nytt på dig

  /trogen läsare

  SvaraRadera
 5. @Trogen läsare: vill också göra fler analyser, men har inte haft tid på sistone, får ta nya tag nästa år!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.