onsdag 23 november 2011

Inköp på gång

Snart är det dags för månadens inköp och priserna ser helt klart aptitliga ut. Just nu är jag sugen på Handelsbanken, H&M, Sampo eller Wal-Mart, men för att balansera portföljen blir det nog något av de senare. Även Johnson & Johnson har sjunkit lite i pris på sistone.

Jag är ju lite trött på Industrivärdens ledning, men priset ser bra ut även där. Till och med Lundbergs börjar komma ner i rimliga priser, så köparens marknad, here I come!

13 kommentarer:

 1. Jag köpte själv H&M idag på ca 200 kr... känns bra att du är inne i samma tankar :)

  SvaraRadera
 2. Jag trivs också i den här miljön:) Jag är inne på H&M och Lundbergs den här månaden.

  SvaraRadera
 3. Har själv plockat in Maersk och ökat i Industrivärden..Vad tror du om Ratos på den här nivån?
  /Cripp

  SvaraRadera
 4. Är målet att portföljen ska innehålla max 10st företag och 10% i varje eller? Jag tycker dessa företag börjar se intressanta ut: Fortum 16eur, Oriflame 185kr, Orkla 39nok, Pandora 50dkk, Yara 225nok.

  SvaraRadera
 5. Jag har plockat in Norsk Hydro, Stora Enso och Fortum den sista tiden. Det är som sagt köparens marknad.

  SvaraRadera
 6. @Cripp: Jag vill helst ha ner Ratos till något i närheten av egna kapitalet, jag är inte så optimistisk för dem, men däromkring finns en i mina ögon vettig säkerhetsmarginal.

  @Anonym 22:03: Orkla, Pandora och Yara har jag inte analyserat, Fortum är rätt intressant.

  SvaraRadera
 7. @defensiven: kan man köpa H&M och Lundbergs till de här nivåerna så har man en liten men rätt väldiversifierad portfölj :-)

  SvaraRadera
 8. Överst på min lista finns Hufvudstaden, Ratos och Fortum.

  /Magnus

  SvaraRadera
 9. Hej.
  Det finns verkligen mycket som ser intressant ut.
  En liten fundering bara, någon speciell anledning till att du næmner industriværden och inte investor? Låter i det mesta jag læst som du ær snæppet mer positivt instælld till investor, och priset før deras aktie kænns næstan mer pressad æn industriværden?

  MVH
  Richard

  SvaraRadera
 10. Själv så undviker jag både Industrivärden och Investor.

  Industrivärden är högbelånat (cristofferstockman.blogspot.com/2011/07/utdelningshojning-och-all-time-high.html) och dessutom vet jag att Sandvik har en hel del interna problem där Faxander går fram som en tondöv ångvält och bland annat lanserade någon typ av Sandviks sång på temat "we are one" samtidigt som alla nya tjänster skulle utlysas.

  Investor ogillar jag eftersom ledningen ägnar sig åt en hel del komplicerade internaffärer där pengar slussas till associerade bolag där pengarna går till tjänstemän/Wallenbergare istället för till välgörenhetsstiftelserna som styr själva Investor. http://cristofferstockman.blogspot.com/2011/10/och-det-bidde-en-tummetott-till.html

  Men om konjukturen vänder och Faxander visar sig vara en bra utnämning så skulle jag definitivt titta på Industrivärden.

  SvaraRadera
 11. Industrivärden har en hävstångseffekt mot marknaden vilket gör att man bör vara mycket försiktig med att fånga upp den i nedgång. Många tycker att situationen börjar påminna om 2008 nu. Själv är jag rädd för att det påminner mer om 2007. Vi kan vara på väg att ta ut bottennivåerna från förra nedgången inom ett år. Den kollapsande euron och den bankkris den kommer att leda till riskerar att leda till en massaker på alla cykliska högbelånade bolag. Att centralbankerna ska rädda oss börjar kännas allt mer avlägset.

  SvaraRadera
 12. Du säger att du helst köper Ratos runt eget kapital, ligger inte det runt ca 40kr? (rätta mig om jag har fel). Vilket skulle innebära ett kraftigt fall jmf med dagens nivåer?

  Själv tycker jag Ratos känns spännande med ca 7% direktavkastning om utd. behålls. Hur som helst, håll uppe en bra blogg :)

  SvaraRadera
 13. Hej,
  vad tycker du om Microsoft, eller Wells Fargo?
  Läste att Buffett ökat sitt innehav i WF och 2009 sa han att om han skulle sätta hela sitt innehav i en aktie skulle det bli WF.
  Microsoft är historiskt lågt värderad samtidigt som deras vinster ökat 7% ung per år senaste 5 åren. Även om MSTF inte tjänar en krona mer än idag får man en 10% avkastning. Skulle vara intressant vad ni andra tycker.
  Lennart

  SvaraRadera