tisdag 7 maj 2019

Inköp Skanska

Efter att ha ackumulerat utdelningar ett tag blev det inköp i Skanska idag, ett inköp som motsvarar 1,3 % av portföljen. Priset för dagen var lite drygt 163 kronor och bolaget ligger en bit under vad jag tycker är ett motiverat pris i bevakningslistan.

Efter köpet ser portföljen ut så här, kassan är återigen tömd:

Aktuell portfölj, klicka för att förstora

Det är fortsatt enklare att hitta intressanta köpkandidater bland mer illikvida bolag, men om priserna håller sig på mattan ökar jag gärna i de mindre innehaven i portföljen.

8 kommentarer:

 1. Tjena Luppen,
  Rimligt köp där. Själv gick jag tidigare i år ur byggsektorn helt och hållet och har stått vid sidan sedan dess. Jag gillar dock sektorn och tror på den i långa loppet varpå jag funderat en del på sistone hur jag skall förhålla mig till den.

  Jag har landat i att jag satsat för stort tidigare. Om jag tar in igen skall det bara få utgöra en mycket liten del av portföljen. Precis som det är en liten del för både Industrivärden, Lundbergs och självaste Luppen =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv har jag positionerat mig mot branschen genom underleverantören Rockwool. Fin tillväxt, nettokassa på knappt 10% av börsvärdet.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Dödsstavning
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Undrar om Dr. Oduduwa har några marketspells..

  Jag ringer o kollar!

  SvaraRadera
 3. Udah punya Asuransi belum? Pasti belum, iya kan. Yuk baca artikel berikut Asuransi Kendaraan MSIG, Berkendara Tanpa Cemas kali aja setelah baca artikel berikut langsung kepincut beli asuransi. Asuransi itu penting loh.

  SvaraRadera
 4. Hej vänner, Mitt namn är "Allie, från Stockholm Sverige. Jag var gift i 7 år med Ruben. Sakerna började bli fula och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en punkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslöst. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

  Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba gjorde för mig och min familj.

  Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba nu via hans Email: {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 5. Luppen, jag har en fråga - du har tidigare kallat dig "Sveriges fegaste investerare". Nyfiken på om du anser dig ha ökat risknivån/offensiven eller om du fortfarande ser dig som väldigt försiktig och feg? Dvs ingen skillnad mot när bloggen startade? Jag tänker på att du ökar andelen illikvida bolag, lägger mer tid på onoterat och att portföljen är väldigt sektorskänslig?

  SvaraRadera
 6. Det är ju lång sikt som gäller för aktier, men någon som frestats av att sälja nordamerikanska aktier? Jag menar, stark dollar och kursrekord (eller strax därunder) i skön kombination...

  Under finanskrisen gick valutautvecklingen mot oss svenska nettoköpare av nordamerikanska aktier. När indexen bottnade i mars 2009 sprang dollarn iväg till ca 9.30 kr, vilket minskade rean betydligt. Nu är situationen den omvända...

  Google Translate har verkligen en bit kvar (apropå kommentaren av "Unknown" ovan). "Stora stavningskastaren" låter som något hämtat ur Harry Potterböckerna... :-)

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera